back

15 грудня 2014

Громадська рада підвела підсумки роботи і розпочинає процес підготовки до формування наступного складу

Відбулося останнє в каденції 2013-2014 років засідання громадської ради при райдержадміністрації. Розпочалось воно хвилиною мовчання за військовослужбовцями, які загинули на сході України, захищаючи рідну землю від зовнішнього агресора і внутрішніх терористичних формувань.

На порядок денний було винесено проект Програми економічного і соціального розвитку Прилуцького району на 2015 рік. З інформацією по ньому виступила начальник відділу економічного розвитку райдержадміністрації Валентина Корнієнко. Враховуючи те, що Україна в очікуванні реформ, учасники засідання активно проаналізували сплановані показники економічного і соціального розвитку району на наступний рік, акцентувавши на тому, що більшу відповідальність мають брати на себе представницькі органи, підтримавши підприємницьку ініціативу, давши при цьому певні преференції місцевим товаровиробникам. Особливу увагу громадівців привернули інвестиційні проекти, які мають реалізуватися в районі наступного року: це будівництво доїльного залу та двох приміщень для утримання корів, приміщення для утримання маточного поголів’я свиней товариством «КрокУкрЗалізБуд», будівництво силосів для зберігання зерна ТОВ «Ресурс-Агро», роботи з експлуатаційного і глибокого розвідувального буріння на нафту та газ ТОВ «Каштан Петролеум ЛТД», інвестиційні проекти в бюджетній сфері.

Розглянули члени громадської ради звіт про свою роботу за 2013-2014 роки, з яким виступив голова громадської ради Сергій Добренький, зазначивши, що протягом двох років було проведено дев’ять засідань, розглянуто більше двох десятків питань, які стосувалися різних сфер діяльності господарського комплексу району. Особливо жвавими були обговорення Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, питань діяльності райдержадміністрації по питаннях запобігання і протидії корупції, реалізації соціальної політики, розвитку фізкультури і спорту в районі, інших напрямків. Було відзначено, що члени громадської ради протягом часу повноважень були активними у проведенні масових, публічних заходів. А в цілому толерантна, виважена атмосфера роботи громадської ради протягом уже двох каденцій дає можливість представникам інституцій громадянського суспільства вносити свої зауваження та пропозиції щодо діяльності райдержадміністрації, як і органу влади забезпечувати відкритість у своїй роботі, що є головним завдання функціонування громадської ради при органі виконавчої влади.

Також учасники засідання розставили акценти на питаннях подальшої співпраці райдержадміністрації та інститутів громадянського суспільства району, визначились зі складом ініціативної групи з питань формування нового складу громадської ради, яка має підготувати пакет документів до проведення установчих зборів, що мають відбутися на початку наступного року.







Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/