back

18 грудня 2014

Сергій Журман: Сьогодні необхідно все зробити для того, щоб не допустити виникнення аварійних ситуацій на системах життєзабезпечення

На цьому в.о. голови обласної державної адміністрації наголосив під час розширеного засідання обласного антикризового енергетичного штабу. Мова йшла про забезпечення споживачів області електричною енергією в умовах аварійних відключень.

У заході взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв та заступник голови обласної ради Валентин Мельничук.

Присутні – голови районних державних адміністрацій та районних рад, депутати обласної ради, керівники підприємств – скаржилися на розбіжність графіків, доведених ПАТ «Чернігівобленерго», з реальними годинами відключення. Від цього потерпає як реальний сектор економіки, що несе величезні збитки, так і жителі області.

До того ж, у переважній більшості районів відсутня співпраця, а подекуди й взаєморозуміння з керівництвом районних електричних мереж.

Як заявив технічний директор ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Рубанка, вже готовий новий, узгоджений з керівництвом районів і директорами підприємств графік відключень.

– Ми всі чудово розуміємо, що ця проблема не вирішиться протягом найближчого часу. Графіки відключень ми з головою обласної ради підпишемо – сподіваюся, востаннє. Але ми вимагаємо і будемо вимагати від керівництва ПАТ «Чернігівобленерго» суворого дотримання цих графіків. Налагоджуйте вже нарешті співпрацю з районами і детально пропрацюйте ці графіки з кожним підприємством – заявив в.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман.

Перевірку дотримання термінів відключення електроенергії по районах планується провести у п’ятницю, 19 грудня і у понеділок, 22 грудня. В разі невиконання домовленостей 23 грудня від влади області буде зроблено заяву на адресу Президента України щодо дестабілізації ситуації з боку ПАТ «Чернігівобленерго».









Прес-служба облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/