back

19 грудня 2014

Миколаю! Миколаю! Всі на тебе ми чекаєм!

Через поле, через гай

Йде до діток Миколай.

У білесенькій торбинці

Він усім несе гостинці.

То ж бринить від щастя край —

Тут ступає Миколай.

Хоч надворі і пороша,

Сніться діткам, сни хороші.

Бо з дарунками в торбинці,

Є чудові сни-гостинці.

М. Пономаренко

Чарівне свято, на яке з нетерпінням чекають всі діти, іменоване в народі «Миколайчиком», прийшло і в стіни Прилуцької районної бібліотеки. Постійні учасники дитячого клубу «Дивосвіт» (школярі 6 та 8 класу Прилуцької гімназії №1 ім. Г. Вороного) провели для учнів молодших класів Прилуцької спеціалізованої школи-інтернату справжню інсценізовану подорож в країну, яка розповідає про виникнення свята.

Діти клубу «Дивосвіт» підготували для наших найменших гостей інсценізовану легенду про виникнення свята та життя Святого Миколая. Один із учнів, переодягшись у Миколая, роздав школярам спеціалізованої школи невеличкі подаруночки, які діти виготовили власноруч. Інтернатівці із захопленням розглядали майстерно зроблені м’які іграшки, панчішки для подарунків, притаманні саме зимовим святам.

Ведуча заходу Валентина Тарасенко подякувала клубівцям за цікаву програму і на завершення запропонувала переглянути мультфільми про дива, які відбуваються на Миколая з усіма, хто вірить у нього та робить гарні справи. Таким теплим вийшло свято, подарувавши позитивні емоції та увагу тим, хто так цього потребує – дітям!

За інформацією Прилуцької

центральної районної бібліотеки

https://legalaid.gov.ua/