back

19 грудня 2014

Затверджені види громадських робіт, що мають економічну, соціальну та екологічну користь та відповідають потребам громадян Прилуцького району у 2015 році

З метою стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних громадян, інших категорій осіб, для вирішення питань, які відповідають потребам територіальних громад та сприяють економічному і соціальному розвитку головою райдержадміністрації видано розпорядження №522 від 02.12.2014р. “Про організацію громадських робіт, які мають економічну, соціальну, екологічну користь та відповідають суспільним потребам громад Прилуцького району у 2015 році”. Згідно з додатком до цього розпорядження до таких робіт віднесені:

1. Упорядження меморіалів, пам'ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни, утримання у належному стані цвинтарів, особливо у сільській місцевості.

2. Благоустрій та озеленення територій населених пунктів, об'єктів соціальної сфери, зон відпочинку і туризму. Ліквідація сміттєзвалищ та снігових заметів в населених пунктах.

3. Роботи з відновлення, ремонту та догляду пам'яток архітектури, історії та культури, заповідників.

4. Прибирання та утримання в належному стані придорожніх смуг, вирубка чагарників вздовж доріг.

5. Відновлення та благоустрій природних джерел та водоймищ, русел річок.

6. Роботи на будівництві або ремонті об'єктів соціальної сфери: шкіл, інтернатів, дитячих дошкільних закладів, спортивних майданчиків, закладів культури і охорони здоров’я, дитячих оздоровчих таборів, будинків-інтернатів (пансіонатів) для громадян похилого віку, притулків для неповнолітніх та інших об’єктів соціальної сфери.

7. Догляд за особами похилого віку та інвалідами, дітьми-сиротами, за хворими у закладах охорони здоров'я, а також за договорами з благодійними фондами та громадськими організаціями.

8. Роботи, пов'язані з ремонтом приватних житлових будинків одиноких осіб, ветеранів війни, інвалідів, що проводяться за рішеннями органів місцевого самоврядування.

9. Роботи, пов'язані з ремонтом об’єктів теплопостачання та водопостачання, вулично-дорожньої мережі.

10. Сільськогосподарські та лісогосподарські роботи.

11. Заготівля лікарських рослин, продуктів харчування для навчальних закладів, закладів охорони здоров'я, дитячих будинків, інших закладів соціальної сфери. Перебирання овочів, їх розфасування.

12. Робота в музеях та з відновлення бібліотечного фонду в бібліотеках, роботи з документацією в архівах, військових комісаріатах, інших державних установах.

13. Робота з інформування населення про порядок отримання житлових субсидій, участь у соціологічних опитуваннях, статистичних обстеженнях, тимчасових масових дослідженнях та анкетуваннях населення.

14. Впорядкування територій населених пунктів з метою ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, визнаних у встановленому порядку відповідно до діючого законодавства.

15. Супровід інвалідів по зору в місця, відвідування яких необхідні їм для повноцінного життя.

16. Робота по здійсненню обліку переміщених осіб.

17. Інші загальнодоступні види трудової діяльності, які мають економічну, соціальну та екологічну користь для певної адміністративно-територіальної одиниці та сприяють її соціальному розвитку, мають тимчасовий характер та можуть виконуватися на умовах неповного робочого дня.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з

громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/