back

24 грудня 2014

Увага питанням протидії поширенню пияцтва, алкоголізму та наркоманії серед населення району

23 грудня в райдержадміністрації відбулося засідання координаційної ради з питань профілактики і протидії поширенню пияцтва, алкоголізму та наркоманії серед населення району.

Члени координаційної ради заслухали звіт про роботу Прилуцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з реалізації заходів щодо протидії поширенню пияцтва, алкоголізму та наркоманії серед населення району, з яким виступила директор ПРЦСССДМ Наталія Дементєва. Вона відмітила, що на виконання Плану заходів Концепції реалізації державної політики у сфері протидії в поширенню наркоманії, боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на 2011-2015 роки постійно проводиться просвітницька робота в загальноосвітніх закладах району. Зокрема, з метою профілактики соціально-небезпечних хвороб в дитячому та молодіжному середовищі в загальноосвітніх школах району спеціалістами центру прочитано курс лекцій з профілактики соціально-небезпечних хвороб у дитячому та молодіжному середовищі, тренінгові заняття щодо формування здорового способу життя. За рік груповою роботою було охоплено 1065 осіб, індивідуальною – 255 осіб. З метою недопущення фактів вживання алкогольних напоїв, наркотиків неповнолітніми та молоддю проводяться перевірки спільно з правоохоронними органами розважальних закладів та місць проведення дозвілля молоді.

З метою пропаганди здорового способу життя, формування у дітей та молоді негативного ставлення до вживання алкоголю, наркотичних засобів та психотропних речовин в червні місяці проведено виїзну роботу фахівців із соціальної роботи та спеціалістів Центру СССДМ в дитячі заклади оздоровлення та відпочинку району. Профілактичними заходами охоплено 320 дітей.

Прозвітувала Наталія Дементєва, як заступник голови координаційної ради з питань профілактики і протидії поширенню пияцтва, алкоголізму та наркоманії серед населення району, і про роботу координаційної ради в 2014 році.

Також на засіданні координаційної ради її члени визначились і з планом роботи в 2015 році, перебачивши напрямки інформаційно-просвітницької, профілактичної роботи щодо попередження негативних явищ пияцтва, алкоголізму та наркоманії серед молоді.

За інформацією ПРЦСССДМ

https://legalaid.gov.ua/