back

25 грудня 2014

Рада з питань протидії туберкульозу, ВІЛ–інфекції/СНІДу підвела підсумки роботи в 2014 році

24 грудня в райдержадміністрації відбулося засідання ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ–інфекції/СНІДу.

Члени ради проаналізували роботу щодо реалізації в районі заходів із забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ- інфікованих і хворих на СНІД. Доповідали з цього питання Микола Стрекозов, завідувач сектора організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду, Наталія Дементєва, директор Прилуцького районного центру СССДМ, Оксана Тимошенко, спеціаліст І категорії у справах молоді та спорту райдержадміністрації, Олексій Юрасюк, начальник відділу освіти райдержадміністрації.

Рада заслухала звіт про пророблену роботу за 2014 рік, яким виступила директор Прилуцького районного центру СССДМ Наталія Дементєва, Зокрема вона зазначила, що діяльність ради в 2014 році була спрямована на забезпечення в районі реалізації державної політики з питань протидії поширення захворювання на туберкульоз та ВІЛ – інфекцію/СНІД; сприяння узгодженій діяльності місцевих органів виконавчої влади, громадських організацій.

Протягом року проведено 4 засідання районної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ–інфекції /СНІДу. Серед розглянутих питання: Про роботу Прилуцької районної організації Товариства Червоного Хреста України спрямовану на проведення Всеукраїнського місячника боротьби з туберкульозом «Знати, діяти та жити»; Про рівень захворюваності на туберкульоз в районі та проведення протитуберкульозних заходів в населених пунктах району; Про розширення можливості доступу різних категорій населення до послуг добровільного консультування і тестування на ВІЛ-інфекцію/СНІД. Про профілактику внутрішньо-лікарняного та професійного зараження ВІЛ-інфекцією; Про роботу щодо виявлення та лікування інфекцій, які передаються статевим шляхом серед представників уразливих груп; Про стан роботи щодо виявлення та обліку осіб, які причетні до незаконного обігу наркотиків. Виявлення наркозалежних громадян, що вживають препарати ін’єкційним шляхом, попередження серед молоді шляхів зараження на ВІЛ ін’єкційним шляхом; Стан флюорографічного обстеження населення району за 9 місяців 2014 року; Про заходи в районі із забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ- інфікованих і хворих на СНІД.

За результатами проведених засідань були прийняті відповідні рекомендації та доведені до виконавців.

Систематично, членами відповідної ради, поширювались інформаційно – просвітницькі буклети, пам’ятки, плакати з питань профілактики туберкульозу, ВІЛ – інфекції/СНІДу, наркотичної залежності інших соціально – небезпечних хвороб.

Інформування громадськості про діяльність районної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ/СНІДу протягом 2014 року здійснювалось через засоби масової інформації, розміщенням матеріалів на веб–сайті районної державної адміністрації.

Також на засіданні ради було затверджено план роботи на 2015 рік.





За інформацією Прилуцького районного центру СССДМ

https://legalaid.gov.ua/