back

29 січня 2015

Нарада з приватними перевізниками

28 січня в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський провів нараду з приватними перевізниками району за участю консультанта центру підтримки підприємництва Наталії Литвин , начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталії Бутко та начальника відділу економічного розвитку Валентини Корнієнко.

На нараді було розглянуто п’ять питань. Зокрема по питанню щодо змін у деяких законодавчих актах України відносно легалізації фонду оплати праці доповіла Наталія Литвин. Консульант центру підтримки підприємства зазначила, що 28.12.2014 прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці», який вступив в дію 01.01.2015. Зосередила увагу на трудових відносинах між роботодавцем та працівниками, а також про відповідальність за порушення законодавства про працю. Приватним перевізникам рекомендовано оформити найману працю уклавши трудові договори між ФОП та працівником.

Про підвищення тарифів на приміських автобусних маршрутах загального користування, доповів Денис Росовський. В зв’язку з нестабільною економічною ситуацією, яка склалася в країні в.о. голови домовлено з приватними перевізниками не піднімати вартість проїзду по районних маршрутах до березня 2015 року, якщо ціни на пальне протягом даного періоду не зростуть.

По ританню вартості проїзду на 2015 рік для дітей шкільного віку в межах району Денисом Росовським було домовлено з приватними перевізниками, що діти шкільного віку в межах населеного пункту будуть їздити безкоштовно.

Поза межами населеного пункту за 1 грн., до м. Прилук – 50% повної вартості квитка.

Наталія Бутко проінформувала присутніх щодо стану здійснення виплат за пільгове перевезення населення району. За її інформацією у 2014 році пільговим проїздом скористалися 140725 пільговиків на загальну суму 734006,28 грн. станом на 01.01.2015 перевізникам відшкодовано 934914,24 грн. сума заборгованості на 01.01.2015 становить 24218,01.;

Підводячи підсумки Денис Росовський зачитав звернення, які надійшли з початку 2015 року. Дано відповідні доручення.

За інформацією відділу економіки

Прилуцької райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/