back

16 лютого 2015

До 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський взяв участь у покладанні квітів до пам’ятного знаку воїнам-афганцям в м.Прилуки з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В зустрічі з воїнами-інтернаціоналістами та членами сімей загиблих також взяли участь заступник голови райдержадміністрації Григорій Мирвода та голова Прилуцької районної ради Лариса Татарченко.

Звертаючись до присутніх ветеранів війни в Афганістані, ветеранів бойових дій в інших «гарячих точках» та локальних конфліктах, в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський наголосив, що сьогодні, коли в Україні дуже складна ситуація, в цей нелегкий час учасники війни в Афганістані особливо гостро відчувають біль за країну і за все, що відбувається зараз на сході України. Також він зазначив, що воїни-інтернаціоналісти завжди будуть джерелом правди про нелегкі воєнні роки, прикладом мужності і стійкості, вірності військовому обов’язку, взірцем для юнаків, які сьогодні виконують священний обов’язок - захищають нашу Батьківщину. Керівник зазначив, що райдержадміністрація спільно з громадськими об’єднаннями ветеранів Афганістану, буде робити все, щоб вирішувати нагальні питання соціального захисту учасників бойових дій, ветеранів війни, сімей загиблих воїнів, всіх, хто виконував свій інтернаціональний обов’язок за межами держави.

Єпископ Ніжинський і Прилуцький, Владика Іриней провів Богослужіння по загиблих та здійснив проповідь перед присутніми, в якій торкнувся свята Стрітення та теперішньої ситуації в Україні, закликав всіх бути милосердними та молитися за Україну. Хвилиною мовчання учасники зібрання вшанували всіх загиблих воїнів – інтернаціоналістів.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/