back

14 лютого 2015

Не скупіться на радість і любов – даруйте її близьким людям!

День Святого Валентина – свято, яке щороку святкують не тільки закохані, але й усі, хто хоче виявити свою увагу до близьких людей. Традиційні подарунки цього свята – валентинки – паперові чи інші листівки або вироби у формі серця.

Створити оригінальні валентинки для своїх близьких змогли й учасники дитячого клубу «Дивосвіт», що діє при Прилуцькій районній бібліотеці. Оригінальну техніку створення валентинок зі стрічок продемонструвала викладач ЦТДЮ Нінель Шигань. Нінель Дмитрівна у Центрі творчості навчає дітей вишивці стрічками та малюванню, поділитися своїми ідеями вона охоче завітала до бібліотеки. Клубівці захоплено вишивали стрічками, прислухаючись до порад викладача.

Ведуча ж заходу розповіла учасникам «Дивосвіту» про історію свята та виникнення паперових валентинок. Відомо, що перша валентинка з’явилася набагато пізніше, ніж жив та займався поєднанням доль Святий Валентин. Виникає така форма послання аж у 15 столітті, коли Герцог Орлеанський, знаходячись у в’язниці, надіслав своїй дружині зізнання в почуттях, що досі не згасли. Ця валентинка знаходиться в одному із музеїв Британії. З 19 століття виготовлення валентинок стало тиражованим. До того ж валентинки почали робити з різних матеріалів, а не тільки паперу, навіть готувати печиво у формі серця. Сьогодні валентинка – вияв любові, поваги, симпатії. В Україні валентинки дарують не тільки коханим, але й просто людям, яких хочемо порадувати, наприклад, мамі, вчительці, однокласниці.

Такі оригінальні валентинки зробили й учасники «Дивосвіту». Хтось подарував їх вчительці, а хтось вирішив цей оригінальний виріб віднести додому і подарувати мамі. Адже куплена валентинка – це добре, але тільки в тій, що зроблена власними руками, буде щира енергетика позитиву і любові. Не скупіться на радість і любов – даруйте її близьким людям!

За матеріалами Центральної районної бібліотеки

https://legalaid.gov.ua/