back

17 лютого 2015

Вшанування сімей загиблих

15 лютого виповнилося 26 років відтоді, як останній радянський солдат залишив Афганістан. Це день, коли ми вшановуємо «воїнів-афганців». Це пам’ять і про інші 20 локальних війн, у яких після Другої світової війни брали участь військові контингенти СРСР.

Близько 200 мешканців Прилуцького району пройшли через пекло війни. Зовсім юні хлопці, які щойно закінчили школу, ще ненавчені і незагартовані життям, зуміли зберегти вірність присязі та бойовому братерству. Сьогодні їх в районі проживає 148. З них 119 - учасників війни в Афганістані.

В районі тривають заходи зі вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Війна в Афганістані забрала життя п’яти мешканців району: Немченко Віктор Вікторович, с. Білорічиця; Здоровенко Іван Григорович, с. Дідівці, Скрипченко Юрій Миколайович, с Ковтунівка; Гасевський Микола Іванович, Сумська область, зараз родина проживає в смт Ладан; Шевченко Віктор Миколайович, с. Смош.

17 лютого в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський, заступник голови райдержадміністрації Григорій Мирвода відвідали Гасевську Тетяну Іванівну, жительку смт.Ладан - матір загиблого воїна-афганця Миколи Гасевського. Керівники вручили матері матеріальну допомогу та подякували за сина-героя, який став прикладом мужності й вірності військовому обов’язку та зазначили, що бойові здобутки учасників бойових дій на території інших держав, життєвий досвід та професіоналізм стають прикладом для нових поколінь захисників Вітчизни, які йдуть нині захищати незалежність нашої держави.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/