back

18 лютого 2015

Відбувся семінар бібліотечних працівників

На черговому семінарі бібліотечних працівників, що проводить Прилуцька районна бібліотека, було презентовано нові напрямки роботи книгозбірні у 2015-му році. На семінарі були присутні начальник відділу культури, туризму і релігій райдержадміністрації Людмила Федоренко та сільські бібліотекарі. Директор книгарні Лідія Левченко наголосила, які напрямки є пріоритетними для сільських бібліотек, зокрема йшла мова й про активну співпрацю зі ЗМІ та видавничі проекти.

Новою ланкою бібліотечного життя є електронна сфера (комп’ютеризація та Інтернет), яка у суспільстві стає найбільш актуальною. Сьогодні книгарня має свій сайт, де публікуються новини книжкового життя, замітки про масову роботу з юнацтво і дітьми, інтерв’ю з творчими людьми. Новинкою є й поширення бібліотеки у соціальних мережах, зокрема у «Фейсбуці», де книгарня має свою сторінку, на якій розміщено фото, відео та замітки про бібліотечні заходи. Завдяки такому поширенню інформації бібліотека спілкується та обмінюється досвідом з іншими книгарнями (нині таких сторінок багато), громадськими організаціями, школами.

На заході було презентовано сайт Прилуцької районної ради, з яким в інформаційному плані співпрацює районна бібліотека. Було запрошено й студентів Прилуцького агротехнічного коледжу Артема Андрющенко та Ярослава Козленко, які допомагали в розробці сайту районної ради та технічно допомагають бібліотечному сайтові. Хлопці навчаються за спеціальністю «Обслуговування комп’ютерних систем та електронних мереж» і вже сьогодні заявили про себе як про здібних програмістів.

Студенти охоче розповіли про те, як створювався сайт Прилуцької районної ради, які етапи було пройдено, де брали інформаційне наповнення. Гостям цікаво було поспілкуватися з молоддю, дізнатися їх хобі. Виявляється, що хлопці ще й захоплюються спортом («StreetWorkout» - різноманітні трюки на турніках та спортивних перекладинах), Ярослав же ще й гарно малює, мріючи в майбутньому освоїти професію архітектора.

Отож, семінар виявився плідним як творчо, так і інтелектуально: працювати є над чим, головне – бажання і любов до своєї професії!

https://legalaid.gov.ua/