back

23 лютого 2015

У районі вшановано пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів в АТО

20 лютого за участю в.о. голови райдержадміністрації Дениса Росовського, заступника голови райдержадміністрації Григорія Мирводи, голови районної ради Лариси Татарченко та Прилуцького міського голови Дмитра Барнаша у районі проведений захід з нагоди вшанування подвигу учасників Революції гідності, увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів в АТО, проведено акції «Посилка воїну АТО на Масляну», «Намалюй листівку солдату, напиши слова підтримки» «Зав’яжи стрічку».

У даному заході брали участь родини загиблих в зоні АТО, студентська та учнівська молодь, представники територіальних громад, організацій, установ району.

В ході заходу була вшанована пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів в АТО. Рідним та близьким загиблих були висловлені глибокі співчуття та подяка за виховання справжніх Героїв. Також на заході було проведено нагородження відзнаками обласної та районної державних адміністрації волонтерів Прилуччини, які готують, збирають та доставляють, ризикуючи своїм життям, в зону АТО харчі та інші необхідні речі.

У своєму слові в.о. голови райдержадміністрації Денис Росовський зазначив, що в цей день ми не просто згадуємо події, які відбулися рік тому на Євромайдані у Києві, ми віддаємо шану тим, хто ціною власних життів заявили свою принципову позицію щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Молоде покоління, яке не скорилося тому режиму, вийшовши на майдан рік тому, показало нам усім, що потрібно боротися. Керівник зазначив, що всі, хто любить Україну, молиться за її щасливе майбутнє, маємо бути сильними та єдиними, берегти нашу землю та не дати панувати ворогам у нашім ріднім домі, ми мусимо зробити все, щоби таке більше ніколи не повторилося щоб герої не відправлялися на небеса передчасно, а жили і працювали мирно й щасливо на радість рідним та близьким.

Колективи районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, всі територіальні громади, установи та організації району долучилися до акції «Посилка воїну АТО на Масляну». Посилки формувалися з страв традиційної домашньої кухні (млинці, вареники, різноманітні солодкі гостинці), теплих речей, ковдр, матраців та маскувальних сіток сплетених в ході акції «Зав’яжи стрічку». До посилок були вкладені листівки, малюнки та обереги, виготовлені школярами району. Кожна посилка була підписана теплими словами та найкращими побажаннями для наших воїнів. Зібрану допомогу (близько 6,5 тонн.), освячену о. Віталієм (Свято-Михайлівська парафія, с.Валки) зразу ж було відправлено волонтерами в зону бойових дій. Супроводжував дану допомогу воїнам АТО Іван Тютюнник – депутат районної ради.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/