back

25 лютого 2015

Досягнуті домовленості з ОАЕ дозволять посилити обороноздатність української армії – Президент

Президент Петро Порошенко називає успішним свій робочий візит до Об’єднаних Арабських Еміратів та зазначає важливість проведених переговорів та контрактів, які підписали українські підприємства під час виставки IDEX–2015.

«На виставці IDEX відбулися важливі переговори. Українські підприємства-виробники підписали декілька важливих контрактів на десятки мільйонів доларів, які допоможуть нам залучити валюту в країну і, в той же час, дадуть необхідні ресурси для підвищення можливостей української армії, прискорення проведення модернізації та залучення найкращих виробників для забезпечення оборонної стратегії», – повідомив Президент.

В присутності Глави держави начальник Генерального штабу Віктор Муженко підписав документ про військово-технічну співпрацю між Україною та ОАЕ. "Це набагато полегшить та унормує нашу співпрацю у військо-технічній галузі", – сказав Петро Порошенко.

Глава держави нагадав, що перша військова продукція, зокрема броньовані автомобілі, надійшли з ОАЕ та допомогли підсилити українську армію. "Ми значно розширили номенклатуру нашої співпраці. Ми уклали та визначили терміни постачання для українських Збройних Сил необхідних оборонних засобів. Я впевнений, що сьогоднішній візит був надзвичайно успішним", – сказав Петро Порошенко.

Також під час візиту досягнуто домовленість, що найближчим часом Україну з візитом відвідає Міністр закордонних справ ОАЕ.

За словами Президента, під час зустрічей також обговорювалось питання фінансової допомоги з боку ОАЕ, створення інвестиційного фонду, який би полегшив інвестування ОАЕ в Україну, а також питання співробітництва у банківській сфері.

Прес-служба Президента України

https://legalaid.gov.ua/