back

20 березня 2015

Засідання колегії в райдержадміністрації

20 березня року в. о. голови райдержадміністрації Денис Росовський провів розширене засідання Колегії райдержадміністрації. В засіданні взяли участь керівники підприємств, установ, засобів масової інформації. Головний спеціаліст в галузі тваринництва управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Ксенія Булига доповіла, що сільськогосподарськими підприємствами у 2014 році вироблено валової продукції тваринництва на суму 73952,7 тис. грн., що на 395,3 тис. грн. або 0,5% більше минулорічного показника та на 540,3 тис. грн. або 0,7% більше показника Програми. У 2015 році продовжується позитивна тенденція у процесі виробництва валової продукції. Сільськогосподарськими підприємствами району за 2 місяці 2015 року вироблено валової продукції тваринництва в порівняльних цінах 2010 року на суму 11,918 млн. грн. або 100,37% проти минулорічного показника та становить 16,4% виконання річного показника Програми.

Основними напрямками в розвитку галузі тваринництва району є свинарство та молочне скотарство. У 2014 році у загальному валовому виробництві м’яса відсоток свинини значно зріс і становить 76,6% проти минулорічного 63,9%, що дало можливість виробити загальної валової продукції тваринництва на 100,5% в порівнянні з показником 2013 року. Перспективним напрямком тваринницької галузі є молочне скотарство. За 2014 рік в сільськогосподарських підприємствах району надоїли 10936 тонн молока, що в розрахунку від однієї корови в середньому становить по 5465 кг молока та більше середньообласного показника на 25,8%. Виступаючі по даному питанню головний зоотехнік СТОВ «Богданівське» Василь Пилипенко та головний технолог по молочному скотарству ТОВ «Агрікор-Холдинг» Дмитро Шелудько зупинилися на досягненнях у господарствах та перспективах галузі тваринництва в 2015 році.

Другим питанням розглянуто стан соціального захисту сімей громадян Прилуцького району, мобілізованих до лав Збройних Сил України, по якому доповіла начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Бутко.

Підводячи підсумки в.о.голови голови райдержадміністрації Денис Росовський відзначив що у районі впродовж останніх років вживалися і на даному етапі вживаються дієві заходи по розвитку галузі тваринництва. З кожним підприємством, яке здійснює господарську діяльність на території району, проводиться робота по збільшенню поголів’я тваринництва, по укладанню соціальних угод про співпрацю між господарюючими суб’єктами та органами місцевого самоврядування. ведеться моніторинг незадіяних тваринницьких приміщень та земельних ділянок. І надалі райдержадмініс трація спільно з господарюючими суб’єктами буде працювати у напрямку не лише збереження, а і збільшення поголів’я худоби, створення належних умов утримання, годівлі та покращення генетичного складу поголів’я худоби, створення нових робочих місць.

У роботі колегії взяли участь депутати обласної ради Людмила Андрієвська, Ніна Косенко. Зокрема, у своєму виступі, Л.Андрієвська акцентувала увагу на збільшенні поголів’я худоби у районі всіма господарюючими суб’єктами, що дасть змогу створювати нові робочі місця, покращенню добробуту населення. Запропонувала висвітлити показники розвитку галузі тваринництва району на шпальтах газети "Прилуччина".

За інфомацією відділу організаційної

роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/