back

30 березня 2015

Соціальні аспекти мобілізації

Начальник управління соціального захисту населення Прилуцької райдержадміністрації Наталія Бутко повідомляє, що за період проведення мобілізації сільськими та селищними радами спільно з жителями територіальних громад організована робота з надання матеріальної та гуманітарної допомоги як мобілізованим, так і членам їх сімей. Усі сільські та селищні ради взяли активну участь у наданні допомоги військовослужбовцям продуктами харчування (овочі, крупи, макаронні вироби, тютюнові вироби, цукор, чай, консерви і т.ін.)

Соціальною роботою охоплено 301 сім’ю, членів яких мобілізовано до лав Збройних Сил України. З початку проведення першої хвилі мобілізації 19 березня 2014 року громадами Прилуччини надано матеріальної допомоги більше, ніж на 200 тис. грн., зібрано і передано в АТО більше 80 тонн продуктів харчування. Вирішуються питання щодо придбання бронежилетів, інших захисних засобів, теплого одягу та термобілизни, військової форми, взуття, спальних мішків, кариматів і т.ін.

Вирішувалися питання щодо надання допомоги по господарству (заготівля сіна, вибирання картоплі), забезпечення дровами та скрапленим газом сімей військовослужбовців. За сприяння сільських, селищних рад навесні минулого року ряду сімей було здійснено безкоштовну оранку городів. 296 родин отримали допомогу продуктами харчування, господарськими товарами. Райдержадміністрацією надавалися новорічні подарунки дітям, батьки яких перебувають у зоні проведення АТО. Сільськими та селищними радами прийнято рішення про звільнення родин мобілізованих від сплати самооподаткування. Ладанською селищною радою прийнято рішення про звільнення родин мобілізованих від сплати за житлово-комунальні послуги, які надаються комунальним підприємством.

Продовження читайте в довідці про соціальний захист мобілізованих громадян до лав Збройних сил України по Прилуцькому району та членів їх сімей

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/