back

01 квітня 2015

Субсидії за новим порядком

Субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива населенню з 1 травня 2015 року нараховуватимуть за новими спрощеними правилами.

Право на отримання житлової субсидії мають домогосподарства, в яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг, виходячи з соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами, з урахуванням пільг, перевищують розмір визначеного обов’язкового платежу.

З 1 травня 2015 року призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів - Заяви про призначення житлової субсидії та Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Для громадян, які орендують житло, додатково необхідно надати договір оренди.

Бланки Заяви та Декларації кожне домогосподарство отримає у квітні 2015 року від підприємств, що надають послуги з газопостачання, електропостачання та централізованого опалення.

Вказані документи необхідно заповнити та з 1 травня 2015 року подати до управління соціального захисту за місцем реєстрації особисто або направити поштою. У сільській місцевості документи для призначення субсидії приймаються уповноваженими сільських (селищних) рад.

Продовження читайте в статті"Субсидії за новим порядком".

За матеріалами управління

соціального захисту населення

https://legalaid.gov.ua/