back

27 квітня 2015

26 квітня – День Чорнобильської трагедії

На календарі увічнена трагічна дата в нашій історії - День Чорнобильскої трагедії. День, який закликає всіх нас бути обачними у використанні мирного атома, день, що гуртує людей на боротьбу за екологічну безпеку, оздоровлення навколишнього середовища. А ще - це день пам’яті. Гіркої і болючої…

Саме 26 квітня 29 років тому сталася техногенна катастрофа, яка вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики до вибуху на АЕС «Фукусіма-1», як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

Цього дня в Україні проходять пам’ятні заходи. У м.Прилуки за участю Григорія Мирводи - заступника голови райдержадміністрації, Миколи Синенка - заступника голови районної ради, Дмитра Барнаша - міського голови проведений захід, присвячений цій трагічній даті.

Зокрема Григорій Миирвода у своєму виступі подякував лідерам міськрайонного добровільного товариства Спілки «Чорнобиль» та обласної Всеукраїнської спілки інвалідів «Чорнобиль 86» за небайдужість, за турботу про своїх членів,розділив прагнення усіх потерпілих отримати моральну й матеріальну компенсацію за свій внесок у подолання наслідків аварії. Також відзначив,що одним із головних завдань райдержадміністрація у своїй діяльності бачить роботу по покращенню життя громадян. Тих простих людей, які віддали своє здоров’я, своє життя задля теперішніх і майбутніх поколінь.

Керівництвом району та міста були покладені квіти до пам’ятного знаку постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи.

На Прилуччині до знаків, які встановлені в пам'ять жертв Чорнобильської трагедії в смт Ладан, Линовиця прийшли керівники місцевих органів влади, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, представники громадськості. Щоб покласти квіти, вклонитись пам’яті тих, хто ціною свого життя, здоров’я заступив шлях радіоактивному ураженню.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/