back

29 квітня 2015

До уваги жителів району!

Реалізація урядової програми по енергозбереженню

В умовах сьогодення гостро стоять питання ощадливого використання енергоресурсів, заміщення природного газу альтернативними видами палива, як в різних галузях промисловості, так і в побуті.

Підтримка впровадження енергозберігаючих заходів здійснюється завдяки реалізації однієї з фінансових програм підтримки кінцевого споживача, розроблена Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України.

З жовтня 2014 року в державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення країні запроваджено програму державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2011 року №1056 «Деякі питання використання коштів у сфері енергоефективності та енергозбереження». Цей механізм забезпечує відшкодування 20% тіла кредиту, отриманого населенням в ПАТ «Ощадбанк», на придбання твердопаливних та електричних котлів.

Також агентством розроблені та на засіданні Уряду 08 квітня поточного року прийняті зміни до програми державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення, які спрямовані на стимулювання населення, зокрема власників індивідуальних будинків, ОСББ та житлово-будівельних кооперативів до впровадження енергоефективних заходів.

Механізм забезпечує відшкодування частини суми кредитів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів у багатоквартирних та одноквартирних будинках за такими напрямками у таких розмірах:

- 30% (але не більше 10,0 тис. грн.) – для фізичних осіб (населення) для впровадження заходів у одноквартирних будинках (та квартирах багатоквартирних будинків);

- 40% - для ОСББ (ЖБК) для впровадження заходів у багатоквартирних будинках.

За детальною інформацією стосовно отримання кредитів на впровадження енергозберігаючих заходів звертатись до кредитного відділу відділення ПАТ «Ощадбанк» в м. Прилуки, вул. Київська, 313, тел. 30107.

За інформацією відділу містобудування,

архітектури та житлово – комунального господарства

https://legalaid.gov.ua/