back

08 липня 2015

Відбулося засідання Громадської ради при райдержадміністрації

03 липня в залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання Громадської ради при Прилуцькій райдержадміністрації, в якому взяв участь перший заступник голови райдержадміністрації Денис Росовський.

Учасники засідання ознайомились з інформаціями про діяльність райдержадміністрації щодо спрощеного порядку надання житлово-комунальних субсидій населенню району та з проведенням в районі Року ветеранів Другої світової війни.

Також члени Громадської ради долучились до обговорення питання про проект змін в Конституцію України в частині децентралізації та обговорення у районі Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Даний проект викликав жваве обговорення. У сучасних умовах питання децентралізації влади, розвиток територіальних громад на основі розширення повноважень місцевого самоврядування та збільшення фінансової основи, є надзвичайно актуальними та важливими для кожного мешканця району. Члени Громадської ради були єдині у тому, що організація влади на місцях потребує докорінних змін та стабільного фінансування.

Членами Громадської ради висловлена пропозиція внести зміни до перспективного плану роботи Громадської ради при Прилуцькій райдержадміністрації і розглянути на наступному засіданні питання стану дотримання регламентів застосування пестицидів, агрохімікатів сільгосп підприємствами району та стану дотримання на території району постанови КМУ від 11.02.2010 року №164 “Про затвердження нормативів оптимального співвідношення культур у сівозмінах в різних природно-сільськогосподарських регіонах”

Перший заступник голови райдержадміністрації Денис Росовський, спілкуючись з членами Громадської ради, беручи участь в обговоренні питань засвідчив прагнення органів влади та громадськості у тісній співпраці будувати нові, відповідальні, справедливі відносини в суспільстві, усім спільно треба здолати внутрішні та зовнішні загрози і будувати нову, ефективну, заможну державу.

Провів засідання голова Громадської ради Сергій Добренький.

https://legalaid.gov.ua/