back

Виїзне засідання Прилуцької Асоціації місцевих рад.

15 червня 2011

10 червня за участю голови райдержадміністрації Нестеренка О.В., голови районної ради Татарченко Л.О. проведено виїзне засідання Прилуцької Асоціації місцевих рад.

Засідання Асоціації присвячено популяризації туристичних можливостей району і пройшло на території Линовицької селищної та Білошапківської сільської рад. Члени Асоціації в ході засідання на території Линовицької селищної ради побували біля дуба, під яким зупинявся Т.Шевченко, ознайомились з роботою краєзнавців селища по історико-культурному відродженню території, зокрема заслухали доповідь «Шевченко і граф де Бальмен», зустрілися з письменником Миколою Турківським, пройшли від дуба до Успенської церкви, побували біля оглядової вежі. Тут звучала бандура, було прочитано уривок з поеми «Кавказ».

Друга частина засідання пройшла на території Білошапківської сільської ради, де члени Асоціації ознайомились з історією села, вшанували загиблих біля козацьких і шведських могил, де відбулося читання уривків з поеми Л.Костенко «Берестечко», оглянули виставки місцевих майстринь, взяли участь в обрядовому дійстві біля лісової криниці, обряді «завивання вінків», інших заходах української культури.

Побували учасники засідання на екскурсії в маєтку та парку Закревських, що в селі Березова Рудка Пирятинського району Полтавської області.

Результатом роботи стало підписання керівництвом району Угоди про співпрацю в галузі туризму між Прилуцькою, Яготинською та Пирятинською районними радами та райдержадміністраціями.

https://legalaid.gov.ua/