back

20 листопада 2015

У районі відзначили День Гідності та Свободи

20 листопада в актовій залі Прилуцького агротехнічного коледжу за участі голови Валентини Ковтун, першого заступника голови райдержадміністрації Дениса Росовського, учасників АТО, представників територіальних громад, районних організацій політичних партій та громадських організацій, студентської та учнівської молоді, громадськості району проведено районний урочистий захід з нагоди Дня Гідності та Свободи.

У своєму виступі голова райдержадміністрації Валентина Ковтун наголосила, що події двох майданів в Україні стали підтвердженням того, що ми відродилися як сучасна європейська нація, нація гордих, вільних і відповідальних громадян.

Ми разом довели іншим народам те, що українці – це народ глибоко патріотичний, з високим почуттям гідності і непереборним духом свободи! Такими ми були протягом всієї історії формування нашої держави.

Молоде покоління показало нам усім, що потрібно боротися, що досягнення самі не приходять, потрібні спільні зусилля усієї нації, всього народу.

Також Валентина Ковтун зазначила, що сьогодні всі, кому небайдужа доля рідної України, повинні об’єднати свої зусилля на благо країни та побудови європейської незалежної та заможної держави, якою пишатимуться наші нащадки.

Про це говорили також голова міської організації політичної партії ВО «Свобода», учасник майдану Іван Тютюнник, представник громадського формування «Прилуцька самооборона народної ради» Ольга Костюк, голова громадської організації «Учасники антитерористичної операції «Щит» Павло Красноок, директор Прилуцького агротехнічного коледжу Павло Черніков, студент 3 курсу відділення «Будівництво, обслуговування і ремонт ГМС», студент 2 курсу політології Вищої Школи Міжнародних Відносин і Американістики Олександр Киричок.

Пролог у виконанні театру «Первоцвіт» та перегляд кадрів фільму нагадали присутнім у залі про події, які відбувалися на майдані у Києві. Героїв Майдану і воїнів-захисників України, які загинули за світле майбутнє України, вшанували хвилиною мовчання. В кінці патріотичного заходу усі учасники виконали гімн України.

Після урочистостей голова райдержадміністрації Валентина Ковтун разом з учасниками заходу поклали квіти до меморіальної дошки на честь Віктора Лавренчука, загиблого учасника АТО, уродженця с.Рудівка, колишнього студента коледжу.

У заході взяли участь матері загиблих учасників АТО Ганна Іванівна Міхнюк та Валентина Михайлівна Потієнко.

На базі Прилуцького агроколеджу організована та проведена експонантно-тематична виставка до Дня Гідності та Свободи.

Біля приміщення райдержадміністрації встановлено бамер "Небесна сотня" та запалені свічки-памя'ті загиблим Героям.

У населених пунктах району за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, депутатів усіх рівнів, учасників антитерористичної операції, родин загиблих учасників АТО, громадських об’єднань, засобів масової інформації 20-21листопада пройдуть урочистості з нагоди Дня Гідності та Свободи. Буде проведено покладання квітів до пам’ятників, обелісків та місць поховань громадян, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України під час антитерористичної операції.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/