back

17 листопада 2015

Засідання комісії по покращенню стану розрахунків за житлово-комунальні послуги та підвищення їх якості

17 листопада під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Дениса Росовського було проведено засідання комісії по покращенню стану розрахунків за житлово-комунальні послуги та підвищення їх якості.

На порядку денному було заслухане питання про стан надання житлово-комунальних послуг в смт Ладан Прилуцького району Чернігівської області комунальним підприємством «Водоканал». Виступив Микола Педорич – в. о. директора КП «Водоканал», який проінформував, що на даний час в селищі діють тарифи на житлово-комунальні послуги, які не відшкодовують витрати підприємства, лише тариф на послугу з вивезення ТПВ є самоокупним. КП «Водоканал» має борги за електроенергію і відповідно не має можливості забезпечувати споживачів послугами необхідної якості. Для виходу з скрутного фінансового стану проводиться робота з злісними неплатниками.

Найбільша частина збитків підприємством отримана від обслуговування житла та роботи очисних споруд. На забезпечення цих послуг використовується біля 50% електроенергії.

Для стабілізації роботи підприємства та покращення якості надання послуг необхідно провести реконструкцію очисних споруд, що дасть можливість скоротити витрати підприємства до 40%. Також потрібно вирішувати питання з обслуговуванням житлового фонду. Пропонується цю функцію передати іншому суб’єкту господарювання.

Підвів підсумки засідання голова комісії Денис Росовський, який зауважив, що розробленням проекту реконструкції очисних споруд займався попередній селищний голова. Необхідно визначити ступінь готовності проекту для включення його до фінансування на 2016 рік. Також необхідно активізувати роботу з створення ОСББ, так як з 01 липня 2016 року з введенням в дію п.5 ст.27 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», підприємство не зможе обслуговувати житло. Виникне необхідність списання з комунальної власності всіх багатоквартирних будинків, а до цього часу необхідно провести заходи з винайдення інших форм утримання багатоквартирних будинків.

За інформацією відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/