back

27 листопада 2015

Районний мітинг-реквієм до Дня пам'яті жертв голодоморів.

27 листопада біля пам’ятного знаку жертвам голодоморів в с. Дубовий Гай відбувся районний мітинг-реквієм за участі голови райдержадміністрації Валентини Ковтун, Дубовогаївського сільського голови Вячеслава Грязного, мешканців села, учнів місцевої школи, представників територіальних громад, районних організацій, політичних партій, громадських організацій та громадськості району.

У своєму виступі голова райдержадміністрації Валентина Ковтун зазначила, що геноцид Українського народу 1932—1933 років, голодомори 1921—1922, 1946—1947 років в Україні – це трагедія не одного села, не одного району чи, навіть області, це - трагедія України. За масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. У нашому районі за політики сталінського режиму 1932-1933 років було знищено тисячі людських життів. Зусиллями всіх небайдужих земляків вдалося встановити імена 4251 жертви, на вшанування їх пам’яті встановлено 30 пам’ятних знаків.

Трагічні події минулого не знищили наш народ, а навпаки відродили нас як сучасну європейську націю, націю сильних духом, вільних і відповідальних громадян.

Дубовогаївський сільський голова Вячеслав Грязний у своєму виступі згадав спогади односельчан, які були очевидцями тих подій.

Трагічної нотки до мітингу-реквієму додали читання монологу та виступ учнівського хору.

Священик УПЦ о. Володимир (Дребот) відслужив заупокійний молебень. Присутні вшанували пам'ять про безневинно загиблих хвилиною мовчання. Учасники мітингу-реквієму, серед яких багато дітей, поклали до підніжжя пам’ятного хреста жертвам голодомору композиції з квітів, житніх і пшеничних колосків, кетягів калини, піднесли запалені свічки.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації.

https://legalaid.gov.ua/