back

03 грудня 2015

Відзначення Міжнародного дня інвалідів в територіальному центрі

3 грудня в районному територіальному центрі соціального обслуговування, як і в усій Україні відзначали Міжнародний день інвалідів. В народі кажуть: «Обділені долею в одному, вони нагороджені природою в іншому — загостреному відчутті щирості і сердечності».

Кожен день вони здобувають найголовнішу перемогу — над собою, і завдяки цьому досягають вершин професійності та духовних висот. Майстерно малюють, вишивають, співають, відкривають очі зрячим на дивосвіт життя.

Поліпшення рівня життя та добробуту найуразливіших верств населення — це те, що працівники районного територіального центру повинні завжди тримати на контролі. Адже так важливо приділяти увагу розв’язанню проблем людей з особливими потребами, створювати умови для їх повноцінного життя, отримувати якісні соціально-побутові та медичні послуги.

Завдяки цьому соціальними працівниками територіального центру відвідано вдома 148 осіб з обмеженими фізичними можливостями та вручені продуктові набори.

Проведена виставка робіт людей з обмеженими фізичними можливостями, які перебувають на обслуговуванні в терцентрі. Це вироби з різьби по дереву, вироби з бісеру, вишивки, в’язання тощо. Зі словами підтримки перед пенсіонерами з особливими вадами, які представляли свої вироби, виступила директор територіального центру Ніна Дмитрівна Косенко, яка побажала гостям мужності, сили волі та витримки. Висловила слова подяки та побажала всім миру, злагоди та добра.

У відділенні соціально-побутової адаптації територіального центру відбувся захід під назвою «Може зламатися тіло, але ніколи - душа!». В святковій залі зібралися пенсіонери з обмеженими фізичними можливостями. Для присутніх була організована святкова концертна програма за участю Малодівицького Будинку народних традицій та слухачів «Художньо-мистецького» факультету «Університету третього віку». Після концертної програми всі пригощалися гарячим запашним чаєм з цукерками та печивом.

В стаціонарному відділенні територіального центру проведено концертну програму за участю ансамблю «Сорочинські співанки».

В заходах, присвячених Міжнародному Дню осіб з обмеженими фізичними можливостями, взяли участь керівник апарату райдержадміністрації Лілія Нікітченко та директор територіального центру Ніна Косенко.Депутати обласної ради від ВО «Батьківщина» вручили учасникам заходу солодощі та фотоапарат.

Проведення заходів стало можливим за фінансової підтримки : ПрАТ «Прилуцький хлібозавод» - керівник Супруненко Л.М.; ВАТ НГВУ «Чернігівнафтогаз» - керівник Лисяний М.К.; СТОВ «Цукровик» - керівник Марусенко В.О.; ПАТ «Промінвестбанк» - керівник Башкіров В.В.; ТОВ «КрокУкрЗалізБуд» - керівник Андрієвський М.В.; ТОВ «Агросвіт» - керівник Полухін М.О.; Народного депутата України Дмитренка О.М.; Благодійного фонду «Сила добра» М.М. Рудьковського.

За інформацією територіального центру соціального обслуговування Прилуцького району

https://legalaid.gov.ua/