back

04 грудня 2015

В районі проведена акція “Посилка воїну Збройних Сил України в зону АТО”

04 грудня в Дідовецькому РБК за участю в.о. голови райдержадміністрації Дениса Росовського, голови районної ради Василя Малика з нагоди Дня Збройних Сил України проведена районна акція “Посилка воїнам Збройних Сил України в зону АТО”.

До цієї акції долучилися всі небайдужі люди - працівники відділів та управлінь райдержадміністрації, районної ради, районних підприємств, організацій, сільські, селищні ради, учнівські колективи, населення району. На заході були присутні представники територіальних громад, організацій, установ району. Під час проведення акції громадою було зібрано більше 2-х тонн продукції: предмети одягу, засоби особистої гігієни, консерви, печиво і ін.

У своєму слові в.о.голови райдержадміністрації Денис Росовський зазначив, що з початку бойових дій на Сході України сільськими, селищними громадами, підприємствами та організаціями району було зібрано для військових майже 117,5 тонн продуктів харчування, придбано побутових речей, одягу, взуття, засобів особистої гігієни, медикаментів, паливно-мастильних матеріалів, автозапчастин на суму близько 500 тис.грн. 9 разів зібрана районною громадою допомога передавалась волонтерами в зону бойових дій. Уже проведено акції «Посилка воїну АТО на Масляну», «Намалюй листівку солдату, напиши слова підтримки», «Зав’яжи стрічку», "Посилка воїнам АТО на Великдень", до 25 -ої річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України . Сьогодні, з нагоди Дня Збройних Сил України, проводячи всією районною громадою акцію “Посилка воїну Збройних Сил України в зону АТО”, ми робимо для наших воїнів маленьке свято, показуємо нашим військовим, що їх підтримують, люблять і чекають вдома. Керівник наголосив, що жителі Прилуцького району і надалі будуть їм допомагати та підтримувати.

Користуючись нагодою, Денис Росовський сердечно привітав земляків з Днем Збройних Сил України та Міжнародним днем волонтерів, який відзначається 5 грудня, подякував усім небайдужим, хто допомагав і допомагає нашим воїнам, побажав всім миру, щастя, успіхів і наснаги в усіх справах.

Про це говорив у вітальному слові і голова районної ради Василь Малик.

За безмежну, сердечну теплоту та щирість, активну участь у районній благодійній акції «Посилка воїнам Збройних сил України в зону АТО» та з нагоди Міжнародного дня волонтерів Денис Росовський та Василь Малик нагородили:

Почесною грамотою районної державної адміністрації:

- Учнів 6 класу Ладанської гімназії (класний керівник – Тітуленко Наталія Іванівна);

- Копистку Світлану - ученицю 7 класу Товкачівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів;

- Зінченка В’ячеслава - учня 10 класу Охіньківської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів ;

- Рудька Сергія - учня 11 класу Івківської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів.

Спільною Почесною грамотою районної державної адміністрації та районної ради - волонтера Олега Воронова, який здійснив у зону АТО 34 поїздки з гуманітарною допомогою. Олег Воронов подякував усім за організацію допомоги і пообіцяв доправити усі посилки воїнам-землякам.

Освячення зібраної допомоги провів отець Олексій – протоієрей храму Різдва Іоана Предтечі, м.Прилуки.

https://legalaid.gov.ua/