back

11 грудня 2015

Засідання Громадської ради при райдержадміністрації

11 грудня в залі засідань райдержадміністрації відбулося засідання Громадської ради при Прилуцькій райдержадміністрації.

На засіданні Громадської ради було розглянуто ряд питань.

Проект Програми економічного і соціального розвитку Прилуцького району на 2016 рік, представила Валентина Корнієнко – начальник відділу економічного розвитку райдержадміністрації. Доповідач ознайомила присутніх з загальноекономічними та соціальними показниками розвиту Прилуцького району на 2016 рік. Члени Громадської ради долучились до обговорення питання про формування нової стратегії поводження з побутовими відходами на рівні місцевих громад району, доповідач Сергій Добренький – голова Громадської ради. Співдоповідачем виступив Юрій Скиба, науковий керівник молодіжної громадської організації "Екоспектр", який проінформував членів ради цікавими фактами екологічного виховання та боротьби із забрудненням навколишнього середовища. Дане питання викликало жваве обговорення,адже сьогодні питання щодо забруднення довкілля, місцевості та водойм сміттям і побутовими відходами є надзвичайно актуальними та важливими для кожного мешканця району. Члени Громадської ради були єдині у тому, що вирішення таких глобальних питань, необхідно починати вирішувати вже зараз і кожному треба починати з себе./p>

Про стан реалізації на території району Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» проінформувала Тетяна Мирвода – начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації, яка зазначила, що в районі 5 населених пунктів відповідно до Закону, підпадають під перейменування, по 3-х вже проведена робота, а 2 ще в процесі обговорення. А також в 11 населених пунктах перейменовано 26 вулиць і 2 ще в процесі обговорення. Юрій Буконкін звернув увагу, що ті вулиці які мають бути перейменовані можна назвати на честь загиблих героїв в Чорнобильській катастрофі.

По питаннях про стан дотримання на території району Закону України «Про запобігання корупції» та про звіт роботи Громадської ради при райдержадміністрації в 2015 році та план роботи на 2016 рік членів Громадської ради коротко проінформував Сергій Добренький.

Членами Громадської ради висловлена пропозиція доопрацювати перспективний план роботи Громадської ради при Прилуцькій райдержадміністрації.

Провів засідання голова Громадської ради Сергій Добренький.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/