back

14 грудня 2015

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня голова райдержадміністрації Валентина Ковтун та голова районної ради Василь Малик з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС провели засідання «круглого столу» з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС, представниками громадських організацій «чорнобильців», представниками органів виконавчої влади та служб, метою якого було виявлення соціальних проблем та вжиття заходів щодо їх вирішення.

Звертаючись до учасників зустрічі, Валентина Ковтун зазначила: «Ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв-чорнобильців і віддаємо данину поваги всім ліквідаторам аварії. Адже їх героїзм, патріотизм і професійна майстерність перевірені часом. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.

Про це говорив і голова районної ради Василь Малик.

Керівники району подякували ліквідаторам за внесок у приборкання мирного атома, побажали стійкості духу, миру, добра і злагоди, бути принциповими у відстоюванні своїх прав.

За відданість та героїзм, проявлені при виконанні особливо важливого Урядового завдання по ліквідації аварії на ЧАЕС, за активну життєву позицію та з нагоди вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС голова райдержадміністрації вручила грамоти Миколі Мокренцю – ліквідатору аварії на ЧАЕС 1 категорії та Олександру Сухопару - ліквідатору аварії на ЧАЕС 1 категорії, а також грамотою Прилуцької районної ради Василь Малик відзначив Леоніда Маштанера – учасника ліквідації аварії на ЧАЕС 1 категорії.

В ході спілкування представників ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС і представників райдержадміністрації, служб, які забезпечують соціальний захист та медичне обслуговування ліквідаторів відбувся обмін думками щодо покращення ситуації у вирішенні проблем, які піднімають «чорнобильці»: виконання судових рішень по виплаті пенсій та допомог, деякі питання пільгового перевезення, безкоштовне забезпечення ліками, про посилення соціальної підтримки дружин померлих ліквідаторів аварії.

Цього ж дня керівництвом району разом з ліквідаторами проведено покладання корзин з квітами до пам’ятних знаків ліквідаторам аварії на ЧАЕС в м. Прилуки та смт Ладан.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації.

https://legalaid.gov.ua/