back

14 грудня 2015

Честь і дяка Прилуцьким благодійникам

11 грудня у Галаганівській залі Чернігівського обласного художнього музею відбулася урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу «Благодійник року» імені меценатів Тарновських.

Дипломантів конкурсу привітав та вручив нагороди перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич. Він високо оцінив діяльність усіх без винятку благодійників.

В номінації «Благодійник року — приватна особа» Прилуччину представляв Олег Дмитренко, народний депутат України. Благодійна діяльність Олега Дмитренка здебільшого направлена на гуманітарну сферу життєдіяльності району. Це і освіта – допомога школам, дитячим садочкам, і медицина – надання допомоги районній лікарні, і культура – організація культурних заходів, підтримка працівників культури та ще багато благодійних справ. Загалом у 2015 році благодійником було надано допомоги на суму понад 2,3 млн. грн.

Вже не перший рік найчисленнішою стала номінація «Благодійник року — кращий волонтер». А це означає, що не вичерпується на Чернігівщині криниця доброти, співчуття, патріотизму. Від Прилуччини в цій номінації був представлений Олег Воронов, який волонтерською діяльністю займається з першої хвилі мобілізації. З червня 2014 року на власному автомобілі «Мерседес – 609» здійснив тридцять чотири поїздки в зону проведення антитерористичної операції на сході країни, доставляючи гуманітарну допомогу, зібрану територіальними громадами, установами, організаціями району та міста Прилуки.

Особливістю цього року є той факт, що збільшується число нагороджених у номінації «Благодійник року — початківець». Тобто все більше людей долучаються до добродійної діяльності, ширшає коло тих, хто за покликом серця безкорисливо допомагає людям. Прилуччину у даній номінації представив Віктор Редька, голова СФГ «Волошка». Як керівник підприємства, Віктор Редька тісно співпрацює з Рудівською територіальною громадою, на території якої здійснює свою господарську діяльність. Господарством надається різна благодійна допомога всім установам, які функціонують на території ради. Віктор Васильович став ініціатором відкриття дошкільної установи в с.Рудівка та виділив кошти на ремонт приміщення та зміцнення матеріальної бази установи. Діяльність Віктора Редьки як волонтера підняла авторитет волонтерської діяльності на Прилуччині, подала позитивний приклад для інших, бажаючих підтримати Збройні Сили України

Щиро вітаємо наших земляків, висловлюємо щиру вдячність за їх безкорисливу працю на благо зміцнення добробуту та миру в Україні. Зичимо міцного здоров’я, благополуччя, віри у власні сили та перемогу добра.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/