back

15 грудня 2015

Український інститут національної пам’яті видав збірник по декомунізації для влади і громад

14 грудня на допомогу органам місцевого самоврядування, органам державної виконавчої влади, громадам Український інститут національної пам’яті видав збірник «Декомунізація: що і чому перейменовувати й демонтувати».

Він містить матеріали, рекомендації, роз’яснення та документи щодо визначення об’єктів перейменування і демонтажу відповідно до норм Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» і обґрунтування відповідних рішень органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій, на які покладено виконання Закону, проведення необхідної інформаційно-роз’яснювальної, просвітницької роботи.

Особливий практичний інтерес усіх зацікавлених представників влади і громадськості викликатимуть подані вибрані списки (переліки) прізвищ (псевдонімів) осіб і назв комуністичного тоталітарного режиму, що підпадають під дію декомунізаційного закону. Природно, що творчий колектив Українського інституту національної пам’яті не міг охопити у цьому виданні всі імена і назви, що підлягають декомунізації. Оприлюднено дані про найбільш поширені назви та постаті.

Прочитати і скачати для себе текст збірника можна за електронною адресою:

Сайт Українського інституту національної пам’яті:

http://goo.gl/XVVQeP

Сайт Чернігівської обласної державної адміністрації:

http://goo.gl/GiIlbn

https://legalaid.gov.ua/