back

17 грудня 2015

Святковий захід до Дня Святого Миколая

17 грудня у районному будинку культури відбулося казкове дійство «Новорічні пригоди Святого Миколая».

Голова райдержадміністрації Валентина Ковтун та голова районної ради Василь Малик привітали діток з наступаючим святом з Днем Святого Миколая.

У вітальному слові голова райдержадміністрації наголосила, що свято Святого Миколая – одне з найприємніших свят нашої дітвори і в цей день хочеться побажати всім дітям здійснення найзаповітніших мрій та побажань, щоб нині і повсякчас Святий Чудотворець дарував свою безмежну любов і силу, надихав на добрі справи та здійснював найпотаємніші мрії!

У світ казки поринули 25 внутрішньо переміщених дітей з Луганської, Донецької областей та АР Крим, 180 дітей учасників антитерористичної операції, 24 вихованці Удайцівського навчально-реабілітаційного центру та Яблунівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ст., 80 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 91 дитина із багатодітних родин.

Діти таких категорій перебувають на особливому контролі райдержадміністрації. У районі затверджена Програма соціально-правового захисту дітей на 2011-2015 роки, тому такі заходи для дітей організовуються не вперше. Протягом функціонування Програми діти відвідали планетарій, океанаріум, аквапарк, музей води у м. Київ, Чернігівський драматичний театр та боулінг-клуб «Світлофор», Тростянецький дендропарк, Сокиринський палацово-парковий комплекс, побували на Київській кондитерській фабриці «Рошен» та фабриці ялинкових іграшок, неодноразово каталися на теплоході «Казбек» по річці Десна.

Сьогодні кожен учасник заходу з рук Святого Миколая, янголяток, казкових героїв та керівництва району отримав подарунок.

Солодкі подарунки від щирого серця та з найкращими побажаннями надав народний депутат України Олег Дмитренко.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/