back

04 січня 2016

Нарада з керівниками комунальних підприємств району

04 січня голова райдержадміністрації Валентина Ковтун провела нараду по питанню роботи комунальних підприємств району в зимовий період та стану утримання доріг з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, районних організацій та установ.

На порядок денний було винесено 3 нагальних питання.

По першому питанню "Про стан утримання доріг в зимовий період" доповіла Антоніна Стукалова – начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства, райдержадміністрації. З 29 грудня 2015 року в умовах ускладнення погодних умов, спричинених снігопадами з послідуючим різким зниженням температури зовнішнього повітря обслуговуючим підприємством – філією «Прилуцька ДЕД» ДП «Чернігівоблавтодор» не було забезпечено якісного проведення комплексу робіт з утримання автодоріг загального користування в зимових умовах. Співдоповідач Юрій Петренко – директор філії «Прилуцька ДЕД» доповів, що для утримання доріг на даний час філія не має достатньої кількості спеціалізованої техніки. Перед святами проводилось посипання доріг лише державного значення. У випадку снігопадів силами та засобами філії розчистку від снігу буде забезпечено лише доріг Київ-Суми та Ніжин-Прилуки-Пирятин.

Також, виступили Микола Бобренко - начальник відділу освіти райдержадміністрації та Антоніна Юнак – головний спеціаліст відділу економічного розвитку райдержадміністрації.

По даному питанню вирішили уточнити план залучення техніки інвесторів для розчищення від снігу доріг загального користування і комунальної власності та проводити з перевізниками щоденний моніторинг стану доріг.

По питанню "Про роботу комунальних підприємств району в зимовий період" заслухали Володимира Козленка – начальника відділу житлового фонду КП «Водоканал», який проінформував, що на даний час КП «Водоканал» стабільно забезпечує надання необхідних послуг на території смт Ладан. На підприємстві проводиться цілодобове чергування працівників аварійної бригади, питання, що виникали, вирішувались в робочому режимі.

Інформацію по питанню "Про облаштування пунктів обігріву на території району" заслухали від Валерія Юрченка – начальника відділу з питань цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами, оборонної і мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації, який повідомив, що в зв’язку з значним зниженням температури зовнішнього повітря на території населених пунктів району визначені місця облаштування пунктів обігріву людей.

Підсумки наради підвела Валентина Ковтун, яка звернула увагу керівника філії «Прилуцька ДЕД» на необхідності забезпечення виконання робіт з зимового утримання автодоріг.

Також, наголосила на важливості вчасного інформування керівниками підприємств чергового райдержадміністрації про виникнення надзвичайних ситуацій.

Особливу увагу звернула на забезпечення роботи пунктів обігріву людей.

За інформацією відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації.

https://legalaid.gov.ua/