back

20 січня 2016

Відбулася сесія районної ради

20 січня відбулася четверта (позачергова) сесія районної ради VІІ скликання, яку провів голова районної ради Василь Малик.

Участь у сесії взяли голова райдержадміністрації Валентина Ковтун, керівники відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, підприємств, організацій району.

На сесії депутати затвердили ряд районних програм: Програму вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи; Програму надання інших пільг окремим категоріям громадян Прилуцького району на 2016 – 2020 роки; цільову соціальну програму протидії ВІЛ – інфекції/СНДу на 2016 – 2018 роки у Прилуцькому районі; Програму «Оздоровлення та відпочинок дітей Прилуцького району на 2016 – 2018 роки». Крім того, депутати внесли зміни до рішення районної ради від 16 грудня 2015 року №13-2/VII «Про Єдиний день депутата» та до складу президії районної ради. Загалом, на порядок денний було винесено 26 питань.

Депутатами районної ради розглянуто заяву громадського формування «Прилуцька самооборона» народної ради, щодо підняття на флагштоці біля будівлі райдержадміністрації при відзначенні Дня Героїв Небесної Сотні червоно-чорного прапора. По даному питанню було надано роз’яснення юристом районної ради Наталією Генбою і прийнято рішення, що вивішувати його на державних установах не можна тому що, згідно із законодавством, порушується норма про використання державної символіки, бо біля приміщень органів державної влади має бути вивішений державний прапор, інші прапори не передбачені.

На сесії одноголосно прийнято рішення щодо звернення до обласної ради та обласної державної адміністрації про неможливість передачі філії «Вертіївська ДЕД» виробничо-майнового комплексу асфальтно-бетонного заводу «Галка», який розташований на території Малодівицької селищної ради, і залишити його в підпорядкуванні філії «Прилуцька ДЕД» ДП «Чернігівоблавтодор».

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/