back

22 січня 2016

Дорогі жителі Прилуччини!

Щиросердечно вітаємо вас з одним із найважливіших національних свят України – Днем Соборності!

22 січня український народ відзначає 97–у річницю підписання Акту злуки між представниками Української Народної Республіки та Західно – Української Народної Республіки, який увійшов в історію як свято національної єдності – День Соборності України.

Відзначення цих подій має на меті утвердити розуміння тривалого шляху боротьби за незалежність України, цінність для українців ідеї власної державності.

Нині, як і тоді, процес національного державотворення відбувається в умовах російської військової агресії. Сьогодні українські воїни у районі проведення АТО, так само як і їхні попередники майже 100 років тому, відстоюють незалежність та соборність України.

Порушення цілісності кордонів України та недоторканності її території, спричиненої анексією Криму та фактичною окупацією частини Донецької й Луганської областей, значно посилюють вагу відзначення Дня Соборності України. Сьогодні ми відзначаємо День Соборності України під знаком єднання і незламності Українського народу.

Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності.

Сердечно бажаємо вам, шановні прилучани, міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!


Голова райдержадміністрації Валентина Ковтун
Голова районної ради Василь Малик
https://legalaid.gov.ua/