back

22 січня 2016

Розширена апаратна нарада

22 січня голова районної державної адміністрації Валентина Ковтун провела розширену апаратну нараду.

В ході наради було розглянуто питання:

- про новий Закон України «Про державну службу».

Про основні положення Закону доповів в. о. начальника відділу юридичної та кадрової роботи апарату райдержадміністрації Сергій Довженко, який детально зупинився на питанні вступу на державну службу, її проходження.

В частині оплати праці, заохочення та соціальних гарантій доповіла начальник відділу фінансового забезпечення апарату райдержадміністрації Тетяна Панченко.

Про пенсійне забезпечення державних службовців ознайомив Олександр Матвєєв – начальник управління Пенсійного фонду України в місті Прилуки та Прилуцькому районі.

По завершенні розширеної наради голова районної державної адміністрації Валентина Ковтун ознайомила присутніх з основними завданнями на 2016 рік, які озвучив голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч під час проведення засідання Колегії облдержадміністрації 21 січня. Однією з найважливіших реформ, яка триватиме цього року, він назвав децентралізацію. Область повинна взяти активну участь у реалізації державної політики в сфері підтримки добровільного об’єднання територіальних громад, але новостворені громади повинні бути дійсно спроможними. В економічній сфері головними завданнями повинні бути всебічна підтримка виробників і повернення довіри інвесторів. Інвестиції – це робочі місця, відновлення економічного зростання, питання добробуту кожного жителя області.

Значні резерви має сільське господарство, яке вже стало локомотивом економіки області. Нині головне завдання – правильно і своєчасно використати цей потенціал.

Основними завданнями бюджетної політики на поточний рік є:

- підвищення ефективності адміністрування податків, нарощування власних доходів місцевих бюджетів, посилення фінансової дисципліни;

- перехід розпорядників і одержувачів бюджетних коштів області до роботи в системі програмно-технічного комплексу «Клієнт Казначейства – Казначейство»;

- запровадження в області системи електронних державних закупівель. З початку нового бюджетного року необхідно максимально використовувати систему ProZorro для здійснення державних закупівель. З 1 серпня це буде обов’язковою нормою.

Актуальним для області є питання підвищення енергоефективності, оптимізація використання енергоресурсів, стимулювання населення до запровадження енергоефективних заходів. Час вимагає зосередитися на ощадливому використанні енергоресурсів.

Значної уваги вимагає державна реєстрація бізнесу і прав на нерухоме майно та впровадження електронного урядування. Головам райдержадміністрацій, міським головам треба пам’ятати, що, відповідно до останніх змін у чинному законодавстві, органами юстиції в області буде припинено надання послуг у сферах державної реєстрації не пізніше 30 квітня поточного року. У зв’язку з цим необхідно забезпечити умови для прийому та безперервності реалізації цих повноважень виконавчими комітетами міських рад міст обласного значення та райдержадміністраціями. У гуманітарній сфері пріоритетами на цей рік залишаються забезпечення рівного доступу населення до медичних та освітніх послуг належної якості, поліпшення матеріально-технічного забезпечення та стану закладів.

І надалі необхідно тримати на контролі роботу з підтримки осіб та родин, що опинилися в складних життєвих обставинах, особливу увагу приділяти учасникам АТО, сім’ям загиблих в АТО і вимушених переселенців. Також необхідно вшановувати пам’ять загиблих в АТО воїнів. Нині триває другий етап декомунізації відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Голова райдержадміністрації Валентина Ковтун окреслила завдання райдержадміністрації окремо по кожному напрямку, вказаному головою облдержадміністрації.

За інформацією відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/