back

25 січня 2016

Інформаційна година з нагоди 98-річниці подвигу Героїв Крут

25 січня з нагоди 98-річниці подвигу Героїв Крут начальником відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Тетяною Мирводою проведено інформаційну годину для працівників апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації та виконавчого апарату районної ради. Тетяна Мирвода провела історичний екскурс тодішніх подій та проінформувала присутніх цікавими фактами історичної події. Разом з присутніми згадали трагічну сторінку нашої історії. Герої Крут загинули і власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію визвольної боротьби нашого народу. Сьогодні наші військовослужбовці і добровольці, даючи гідну відсіч агресорам, терористам так само самовіддано боронять територіальну цілісність України.

Нащадки в цей день засвічують свічки і кладуть квіти до пам’ятного Хреста героям Крут на Аскольдовій могилі, в Крутах - до меморіального комплексу „Героям Крут”.

Підростаюче покоління незалежної України, вшановуючи пам’ять юних героїв, виховується патріотизму на прикладі лицарського подвигу юних звитяжців. В школах проводяться виховні години, реквієми, літературні композиції, на яких вшановуються українські лицарі. Проходять заходи в закладах культури, в церквах - траурні панахиди. У сьогоднішню 98-му річницю їх геройської смерті, з гордощами національними, що український народ має, нехай і трагедію, але Крути - схилімо свої голови в глибокій пошані перед світлою пам'яттю їх!

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/