back

29 січня 2016

Розширене, спільно з Президією районної ради, засідання Колегії райдержадміністрації

29 січня голова райдержадміністрації Валентина Ковтун провела розширене, спільно з Президією районної ради, засідання Колегії райдержадміністрації. В засіданні взяли участь начальники структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій району, сільські, селищні голови, засоби масової інформації, представники Прилуцького відділу поліції, місцевої прокуратури, керівники сільськогосподарських підприємств.

На початку засідання Колегії присутні вшанували пам’ять героїв Крут, загиблих сьогоднішніх героїв - воїнів АТО хвилиною мовчання.

Голова райдержадміністрації ознайомила всіх присутніх з оновленим складом Колегії райдержадміністрації та Президії районної ради. Першим було розглянуто питання «Про стан забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян, боротьби зі злочинністю та правопорушеннями у районі за підсумками 2015 року та основні завдання на 2016 рік». Доповів по даному питанню Олег Малиш – заступник начальника Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

В ході обговорення даного питання були внесені до проекту розпорядження пропозиції. В результаті розгляду питання головою райдержадміністрації буде видане розпорядження.

По другому питанню «Про стан заключення договорів оренди земельних часток (паїв) та виплати орендної плати у районі, роль аграрного бізнесу в розвитку соціальної інфраструктури сільських територій» доповідав Денис Росовський – перший заступник голови райдержадміністрації, член Колегії райдержадміністрації.

Виступили по даному питанню:

Таміла Лабунська – заступник начальника відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Прилуцького міськрайонного управління юстиції;

Володимир Марусенко – член Колегії, виконавчий директор СТОВ «Цукровик»;

Віктор Редька - голова фермерського господарства «Волошка»;

Олег Власенко - заступник директора «Дружба Нова»;

Олег Швидченко – перший заступник директора ТОВ «Агрікор Холдинг»;

Сергій Проценко – член Колегії, Сухополовʼянський сільський голова.

Василь Малик – голова Прилуцької районної ради.

В ході обговорення даного питання були внесені до проекту доручення пропозиції. В результаті розгляду питання головою райдержадміністрації будуть видані доручення.

«Про стан виконавської дисципліни, організації виконання завдань, визначених законами України, постановами Верховної Ради України, актами і дорученнями Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями і дорученнями голів обласної і районної державних адміністрацій, роботи зі зверненнями громадян за підсумками 2015 року» доповіла Ольга Башкатова - в. о. начальника відділу контролю апарату райдержадміністрації.

В результаті розгляду питання головою райдержадміністрації будуть видані доручення.

По питанню стану виконання у районі Закону України від 09.04.2015 року №317 «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» доповіла Тетяна Мирвода - начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації.

Про виконання на території Жовтневої сільської ради даного Закону України доповів Микола Степаненко – Жовтневий сільський голова. Ніна Пашук - Рудівський сільський голова, доповіла про проведену роботу на території Рудівської сільської ради по перейменуванню вулиць. Ольга Сергушина – прокурор Прилуцької місцевої прокуратури, ознайомила всіх присутніх із кримінальною відповідальністю за невиконання даного Закону України на підвідомчій території.

В результаті розгляду питання головою райдержадміністрації будуть видані доручення.

В кінці засідання Колегії головою райдержадміністрації Валентиною Ковтун було зроблено ряд оголошень.

Підбиваючи підсумок, голова райдержадміністрації Валентина Ковтун, ще раз наголосила на результативній співпраці райдержадміністрації, депутатського корпусу, інвесторів та сільських, селищних голів.

https://legalaid.gov.ua/