back

04 лютого 2016

Спільне засідання комісії з питань поводження з безхазяйними відходами та комісії по інвентаризації місць видалення відходів на території сільських та селищних рад Прилуцького району

4 лютого під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Дениса Росовського пройшло спільне засідання комісії з питань поводження з безхазяйними відходами та комісії по інвентаризації місць видалення відходів на території сільських та селищних рад Прилуцького району.

На розгляд спільного засідання було винесено два питання: про затвердження планів роботи комісій на 2016 рік та про здійснення заходів, направлених на упорядкування територій сміттєзвалищ на підвідомчих територіях сільських рад.

По першому питання виступила Антоніна Стукалова, яка запропонувала затвердити річні плани роботи комісії з питань поводження з безхазяйними відходами та комісії по інвентаризації місць видалення відходів на території сільських та селищних рад району.

По другому питанню проінформувала Антоніна Стукалова, яка зазначила, що станом на 04 лютого 2016 року про заплановані заходи до відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації надали інформацію 19 органів місцевого самоврядування. З отриманих листів встановлено, що кошти на виконання робіт з облаштування сміттєзвалищ заплановані в бюджетах 3 сільських рад, 4 сільськи ради планують переглянути бюджети і запланувати відповідні кошти за підсумками виконання бюджетів І кварталу, 4 сільськи ради планують виконувати природоохоронні заходи з залученням коштів інвесторів. Щодо переліків робіт, запланованих на 2016 рік, власниками місць видалення відходів планується проведення обвалування територій та виконання грунтово-глинистої присипки. Також будуть проводитися роботи з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ.

За підсумками розгляду питання були прийняті рішення:

- винести питання проведення заходів з упорядкування місць видалення відходів до розгляду на семінарі з сільськими та селищними головами у лютому 2016 року;

- на наступному засіданні комісії по інвентаризації місць видалення відходів на території сільських та селищних рад Прилуцького району заслухати голів Білорічицької, Колісниківської, Мазківської, Петрівської, Погребівської, Смоської та Удайцівської сільських рад про виконання заходів з забезпечення утримання місць видалення відходів – липень 2016 року.

Підбив підсумки роботи спільного засідання комісії з питань поводження з безхазяйними відходами та комісії по інвентаризації місць видалення відходів на території сільських та селищних рад Прилуцького району перший заступник голови райдержадміністрації Денис Росовський.

За інформацією відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/