back

04 лютого 2016

Загальні збори жителів Новогребельської громади

04 лютого відбулися загальні збори Новогребельської громади. У сходах взяли участь голова райдержадміністрації Валентина Ковтун, голова районної ради Василь Малик, представники господарюючих суб’єктів – Володимир Марусенко – виконавчий директор СТОВ «Цукровик», Валентина Тарасенко – директор ТОВ «Яблунівка», депутати районної та місцевої рад.

Сільський голова Микола Тарасенко прозвітував про виконання програми соціально-економічного розвитку територіальної громади в 2015 році, ознайомив з плановими завданнями розвитку населених пунктів на 2016 рік, охарактеризував роботу закладів соціальної сфери, підприємств та установ, що функціонують на території сільської ради.

Мешканці села активно обговорили питання життєдіяльності територіальної громади, забезпечення благоустрою території, більш детально зупинилися на питаннях збільшення орендної плати за земельні частки (паї) (з 6% до 7%), медичного обслуговування, благоустрою доріг, неякісного телефонного зв’язку.

В ході зборів виступили керівник СТОВ «Цукровик» Володимир Марусенко та керівник ТОВ «Яблунівка» Валентина Тарасенко, які гарантували подальшу співпрацю з територіальною громадою. У своєму виступі директор Линовицької ЗОШ І-ІІІ ст. подякував батькам талановитих дітей с. Нова Гребля та с. Лутайка, які навчаються в Линовицькій ЗОШ І-ІІІ ст. та мають високі результати у навчанні, та обговорив з присутніми питання фінансування навчального закладу та матеріально-технічного забезпечення.

Голова райдержадміністрації Валентина Ковтун підняла питання добровільного об’єднання територіальних громад, його переваги, реформування медичної галузі в районі, можливості створення муніципальної поліції, співпраці громади з інвесторами, роботи сільського клубу.

Голова районної ради Василь Малик запропонував вжити заходів щодо забезпечення вуличним освітленням більш віддалених вулиць сіл.

Керівництво району привітали директора СТОВ «Цукровик» Володимира Марусенка з ювілейною датою з Дня народження та побажали здоров’я, миру та подальших успіхів у роботі.

За інформацією відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/