back

15 лютого 2016

На Прилуччині вшановано учасників бойових дій на території інших держав.

15 лютого біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям в м.Прилуки з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Єпископ Ніжинський і Прилуцький, Владика Іриней провів Богослужіння по загиблих та здійснив проповідь перед присутніми, в якій торкнувся теперішньої ситуації в Україні, закликав всіх бути милосердними та молитися за Україну. По закінченні служби відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-афганцям, в якому взяла участь голова райдержадміністрації Валентина Ковтун, перший заступник голови райдержадміністрації Денис Росовський, заступник голови Прилуцької районної ради Наталія Єгорова, Прилуцький міський голова Ольга Попенко,начальники структурних підрозділів райдержадміністрації,Прилуцької міської ради, воїни-інтернаціоналісти, представники громадськості.

Після цього в приміщенні райдержадміністрації відбулася зустріч керівництва райрону з воїнами-інтернаціоналістами та членами сімей загиблих з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В зустрічі також взяли участь заступник голови райдержадміністрації Денис Росовський та заступник голови Прилуцької районної ради Наталія Єгорова.

Звертаючись до присутніх ветеранів війни в Афганістані, ветеранів бойових дій в інших «гарячих точках» та локальних конфліктах, голова райдержадміністрації Валентина Ковтун наголосила, що сьогодні, коли в Україні дуже складна ситуація, в цей нелегкий час учасники війни в Афганістані особливо гостро відчувають біль за країну і за все, що відбувається зараз на сході України. Також вона зазначила, що воїни-інтернаціоналісти завжди будуть джерелом правди про нелегкі воєнні роки, прикладом мужності і стійкості, вірності військовому обов’язку, взірцем для юнаків, які сьогодні виконують священний обов’язок - захищають нашу Батьківщину.

Про це говорила у своєму виступі і заступник голови районної ради Наталія Єгорова.

Голова Прилуцької міськрайонної спілки ветеранів Афганістану при УСВА України Дем’яненко Олег Андрійович нагородив Почесною грамотою за активну життєву позицію, особистий внесок у розвиток і зміцнення ветеранського руху та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав голову райдержадміністрації Валентину Ковтун, учасників бойових дій Барабаша Анатолія Вікторовича, Бульбу Олега Вікторовича, Коваля Михайла Івановича, медаллю від Української спілки ветеранів Афганістану Горошка Володимира Васильовича.

Присутніх привітав представник громадської організації "Ветерани афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини" Володимир Шевченко.

До слова був запрошений батько загиблого воїна Віктора Шевченка з с. Смош Микола Якович Шевченко,ветеран Другої світової війни.

Голова райдержадміністрації вручила воїнам -інтернаціоналістам відзнаки Президента України, пам’ятні медалі "25 років виведення військ з Афганістану".

Воїнів-інтернаціоналістів привітали аматори сцени.

По закінченню заходу було проведено колективне фото керівництва району з воїнами-інтернаціоналістами та членами сімей загиблих.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/