back

19 лютого 2016

Прилуччина вшанувала Героїв Небесної Сотні

19 лютого в актовій залі Прилуцького професійного ліцею відбулася патріотична година до Дня Героїв Небесної Сотні за участю першого заступника голови райдержадміністрації Дениса Росовського, директора Прилуцького професійного ліцею Анатолія Дорошенка, педагогічного та студентського колективу ліцею, учасника Революції гідності Григорія Дорошенка.

У своєму слові перший заступник голови райдержадміністрації Денис Росовський зазначив, що в цей день ми не просто згадуємо події, які відбулися два роки тому на Євромайдані у Києві, ми віддаємо шану тим, хто ціною власних життів заявили свою принципову позицію щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Ми маємо чітко усвідомити, що на кожному з нас лежить велика місія – захистити незалежність та територіальну цілісність держави. Керівник зазначив, що ми живемо в час героїв і ці герої знаходяться серед Нас. Вони воюють на Сході, вони організовують допомогу нашим воякам, вони допомагають країні вийти з кризи своєю щоденною роботою. Саме ці люди сьогодні творять історію Української держави.

Григорій Дорошенко - учасник Революції гідності розповів присутнім про перебіг буремних подій, які відбувалися на Майдані у Києві очима очевидця. Його розповідь була уривчаста, але досить вразлива і прониклива. Активіст закликав молодь бути патріотами та не байдужими до долі своєї держави.

Продемонстровані працівниками центральної районної бібліотеки відеоролики нагадали присутнім у залі про події, які відбувалися на Майдані у Києві. Героїв Майдану, юнаків Небесної сотні, які загинули за світле майбутнє України, вшанували хвилиною мовчання. Патріотична година завершилася виконанням гімну України усіма учасниками заходу.

На базі Прилуцького професійного ліцею працівниками центральної районної бібліотеки була розгорнута літературно-тематична виставка до Дня Героїв Небесної Сотні.

Біля приміщення райдержадміністрації встановлено бамер "Небесна сотня" та запалені свічки-памя'ті загиблим Героям.

Протягом лютого місяця у бібліотеках, музейних кімнатах навчальних закладів району організовано проведення тематичних виставок та експозицій, які висвітлюють трагічні події Революції Гідності. У навчальних закладах та установах культури буде проведено тематичні заходи, бесіди про причини та перебіг масових акцій громадського протесту в Україні, що відбувалися у листопаді 2013 року — лютому 2014 року, та про їх учасників. У навчальних закладах району організовано проведення тематичних годин спілкування, вечорів пам’яті та патріотизму, літературно-мистецьких композицій.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/