back

24 лютого 2016

Відбулася сесія районної ради

24 лютого відбулася п’ята (позачергова) сесія районної ради VІІ скликання, яку провів голова районної ради Василь Малик.

Участь у сесії взяли голова райдержадміністрації Валентина Ковтун, керівники відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, підприємств, організацій району.

Насамперед, одне з перших питань було обговорення питання про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування», а саме про поіменне голосування депутатами районної ради.

На порядок денний виносилися питання про призначення Володимира Колейка на посаду головного лікаря Прилуцької центральної районної лікарні (33 - за, 3 – утрималися) та про погодження призначення Дмитра Межуєва на посаду головного лікаря Центру первинної медико-санітарної медичної допомоги Прилуцького району (34 - за, 2 – утрималися), більшістю голосів були прийняті рішення.

На сесії депутати внесли зміни до ряду попередньо прийнятих рішень, зокрема з таких питань: до Регламенту Прилуцької районної ради сьомого скликання; до рішення районної ради від 30 грудня 2015 року „Про районний бюджет на 2016 рік”; до рішення районної ради від 30 грудня 2015 року № 15-3/VІІ „Про встановлення вартості харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій в загальноосвітніх навчальних закладах Прилуцького району на 2016 рік”; до рішення районної ради від 30 грудня 2015 року № 16-3/VІІ „Про встановлення вартості харчування дітей у Замістянському дошкільному навчальному закладі Прилуцького району на 2016 рік”; до рішення районної ради від 25 вересня 2015 року „Про погодження статутів загальноосвітніх навчальних закладів Прилуцького району, заснованих на спільній комунальній власності, в новій редакції”.

Крім того, депутати погодили статут Переволочнянської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Прилуцької районної ради та обговорили і прийняли рішення про вихід із складу співзасновників Прилуцької районної ради по питанню реформування друкованого засобу масової інформації обласної газети „Прилуччина в новинах, подіях, коментарях” та редакції обласної газети „Прилуччина в новинах, подіях, коментарях. Загалом, на порядок денний було винесено 11 питань.

Більшістю голосів були прийняті рішення про Звернення Прилуцької районної ради до Верховної Ради України щодо недопущення внесення змін до Конституції України при голосуванні за надання особливого статусу Донбасу (33 - за, 3 – утрималися) та про Звернення Прилуцької районної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо відставки Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка (32 - за, 4 – утрималися).

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/