back

17 березня 2016

В районі продовжуються загальні збори (сходи) громадян

17 березня відбулися загальні збори (сходи) Крутоярівської та Сергіївської громад. У сходах взяли участь голова райдержадміністрації Валентина Ковтун, голова районної ради Василь Малик, представники господарюючих суб’єктів, депутати районної та місцевих рад.

Про роботу виконкомів сільських рад щодо виконання програми економічного і соціального розвитку села за підсумками 2015 року прозвітували сільські голови: Крутоярівський – Галина Перескок та Сергіївський – Тетяна Дзигало.

Жителі сіл Крутоярівка та Сергіївка акцентували увагу на питаннях збільшення орендної плати за оренду земельних часток (паїв), медичного обслуговування, пільгового перевезення населення. Також були обговорені земельні питання, благоустрій населених пунктів, ямковий ремонт доріг, створення муніципальної поліції.

В ході зборів виступив Олег Швидченко – перший заступник директора ТОВ «Агрікор Холдинг», який прозвітував про роботу у 2015 році, ознайомив із планами на 2016 рік та гарантував подальшу співпрацю з територіальними громадами.

Голова райдержадміністрації Валентина Ковтун підняла питання щодо добровільного об’єднання територіальних громад, його переваги, наповнення місцевого бюджету та використання коштів на розвиток громади, затвердження відповідних програм, реформування медичної, освітньої галузей в районі, створення муніципальної поліції. Наголосила на підписанні додаткових угод при збільшенні відсотку за оренду земельних часток (паїв).

Голова районної ради Василь Малик зупинився на співпраці з інвесторами.



За інформацією відділу організаційної роботи апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/