back

23 березня 2016

У районі завершився процес декомунізації

На виконання у районі положень Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» перейменуванню підлягало 5 назв населених пунктів: с.Жовтневе, с.Воровського (Жовтневої сільської ради), с.Пролетарське (Мазківської сільської ради), с.Володимирівка (Білорічицької сільської ради), с.Комуна (Смоської сільської ради).

Верховною Радою України прийнято рішення щодо перейменування с.Комуна (Смоської сільської ради) на с.Лісове, с.Пролетарське (Мазківської сільської ради) на с.Ладівщина, с.Жовтневе (Жовтневої сільської ради) на с.Дмитрівка, с.Воровського (Жовтневої сільської ради) на с.Світанкове, с.Володимирівка (Білорічицької сільської ради) на с. Димирівка.

Рішеннями сесій сільських, селищних рад району перейменовано 32 вулиці у 13 сільських, селищних радах, а саме Дідовецькій (3), Смоській (1), Переволочнянській (1), Рудівській (13), Ряшківській (1), Дубовогаївській (1), Білорічицькій (2), Даньківській (2), Новогребельській (1) Ладанській (4), Малодівицькій (2), Лісовосорочинській (1).

В результаті проведення громадських слухань повернуто історичні назви с. Пролетарське – с. Ладівщина, 2 вулицям в с.Рудівка - Башлицька та Солонська.

Малодівицькою та Ладанською селищними радами враховано попередньо опрацьовані рекомендації щодо перейменування населених пунктів району, вулиць та інших об’єктів топоніміки населених пунктів на честь учасників боротьби за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та загиблих в результаті ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. В результаті у смт. Мала Дівиця одну з вулиць перейменовано на вулицю Героя України Олега Міхнюка, у смт. Ладан провулок Жовтневий перейменовано на провулок Героїв Чорнобиля.

Список вулиць населених пунктів, які станом на 01 березня 2016 року перейменовані.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/