back

23 березня 2016

Відбулася сесія районної ради

23 березня відбулася сьома сесія районної ради VІІ скликання, яку провів голова районної ради Василь Малик.

Участь у сесії взяли голова райдержадміністрації Валентина Ковтун, керівники відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, підприємств, організацій району, відповідальні працівники виконавчого апарату районної ради, депутат обласної ради, сільські та селищні голови, представники засобів масової інформації.

У процесі роботи сесії Василь Малик повідомив, що у районній раді створена фракція - «Наш край» (керівник фракції - Лідія Шевченко)- 5 депутатів.

Одне з перших питань було обговорення звіту про виконання районного бюджету за 2015 рік та внесення змін до рішення районної ради від 30 грудня 2015 року „Про районний бюджет на 2016 рік”. Також депутати заслухали ще ряд звітів: про виконання Програми економічного і соціального розвитку Прилуцького району за 2015 рік; звіт директора про роботу комунальної архівної установи „Районний трудовий архів” Прилуцької районної ради за 2015 рік; звіт редактора обласної газети „Прилуччина в новинах, подіях, коментарях” про роботу редакції за 2015 рік.

Депутати районної ради затвердили районні програми: Програму поводження з твердими побутовими відходами Прилуцького району Чернігівської області на 2016-2020 роки, Програму „Безоплатного харчування учнів в загальноосвітніх навчальних закладах на 2016 рік” та внесли зміни до Програми розвитку комунальної архівної установи „Районний трудовий архів” Прилуцької районної ради на 2014-2018 роки.

На сесії депутати розгляну ще ряд питань: про передачу об’єктів охорони здоров’я (ФАП, ФП, АЗПСМ, СЛА) в оперативне управління Центру первинної медико-санітарної допомоги Прилуцького району; про соціальний захист внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО у Прилуцькому районі; про безоплатну передачу у власність Дідовецької сільської ради контейнерів для збору твердих побутових відходів; про безоплатну передачу майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Прилуцького району у власність редакції обласної газети „Прилуччина в новинах, подіях, коментарях” та інші, загалом, на порядок денний було винесено 18 питань.

Більшістю голосів було прийняте рішення про Звернення Прилуцької районної ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Послів іноземних держав в Україні, Організації об’єднаних націй, Парламентської асамблеї Ради Європи щодо звільнення Надії Савченко.

Підсумки пленарного засідання 7 сесії районної ради сьомого скликання підбив голова районної ради Василь Малик.

За інформацією відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/