back

24 березня 2016

Роздержавлення ЗМІ області у дії

23 березня відбулася робоча зустріч членів Асоціації регіональних ЗМІ та працівників Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, на якій мова йшла про практичну допомогу колективам комунальних газет в умовах процесу роздержавлення.

Майже половина районних газет Чернігівщини хоче піти на «вільні хліби» у першому ешелоні, інші, з різних причин, зачекають другого етапу реалізації закону.

Втім, більшість уже має згоду трудових колективів. Значна кількість районок отримала відповідні розпорядження місцевих органів влади, які і є співзасновниками газет.

Однак, не обходиться і без труднощів. Зокрема, почасти «каменем спотикання» стає наявність державного або комунального майна у редакції друкованого ЗМІ. На те, щоб розібратися, що і кому належить та як його ділити, йде чимало часу.

Лякає редакторів перспектива значного збільшення орендної плати приміщення. Колізії виникають і в питанні подальшої реєстрації ЗМІ.

— Наразі для газет важливо врахувати два аспекти: правильний юридичний супровід процесу та становлення нового медіа. І з тим, і з іншим Асоціація регіональних ЗМІ готова допомагати, реалізуючи тематичні проекти, — зауважив керівник Асоціації Олександр Назаренко.

Як зазначив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван, обласна влада також націлена підтримувати райони у виконанні реформи.

За необхідності в ОДА детально розглядатимуть кожен проблемний випадок та шукатимуть шляхи вирішення.

Також на зустрічі обговорили пропозиції щодо відзначення Дня журналіста, зокрема проведення конкурсу журналістських робіт.

За інформацією департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/