back

29 березня 2016

ДО УВАГИ РОЗПОРЯДНИКІВ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ!

Щодо здійснення електронних закупівель

Відповідно до листа Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації від 25.03.2016 № 04-07/1/574 та за інформацією системи ProZorro вводяться такі технічні обмеження в термінах періоду уточнень та подачі пропозицій:

для закупівель у діапазоні від 3 тис. до 50 тис. грн.: період уточнень має бути не менше 1 дня, подача пропозицій – теж не менше 1 дня;

для закупівель у діапазоні від 50 тис. до 200 тис. грн для товарів і послуг та від 50 тис. до 1,5 млн. грн. для робіт: період уточнень має бути не менше 3-х днів, подача пропозицій – не менше 2-х днів.

Вводиться обмеження і на розмір кроку аукціону - у межах від 0,5% до 3% від очікуваної вартості закупівлі.

Так як при проведенні закупівель до 3 тис. грн. у системі ProZorro зафіксовано нульову або близьку до нуля конкуренцію, то закупівлі, вартість яких не перевищуватиме зазначену суму, можна проводити без використання системи електронних закупівель.

Наведені вище обмеження вводяться в обов’язковому порядку з 1 квітня 2016 року, але оскільки процес введення поступовий, переважна більшість майданчиків вже реалізувала їх на власних системах. Відповідні зміни будуть внесені до регламенту роботи системи електронних державних закупівель.

У разі успішного завершення електронних торгів замовнику доцільно розміщати у системі скановану копію укладеного договору.

Також нагадуємо, що відповідно до Закону України “Про публічні закупівлі” з 1 квітня 2016 року на обов’язкові електронні закупівлі мають перейти центральні органи влади, з 1 серпня 2016 року – всі інші замовники.

За додатковою інформацію звертатися у відділ економічного розвитку райдержадміністрації за № тел. 52206.

https://legalaid.gov.ua/