back

07 квітня 2016

У райдержадміністрації обговорено питання оптимізації мережі закладів освіти району

На засіданні координаційної ради з питань складення районного плану створення освітніх округів та модернізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів, яке було проведено 7 квітня, члени координаційної ради, запрошені директори Переволочнянської, Обичівської, Жовтневої ЗОШ І-ІІ ст. та Рудівський, Обичівський, Переволочнянський, Жовтневий сільські голови обговорили проект проведення оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів району на 2016-2017 н.р.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Микола Бобренко ознайомив членів координаційної ради та запрошених зі змінами у фінансуванні загальноосвітніх навчальних закладів з 01 вересня (ЗНЗ з кількістю дітей менш 25 фінансуватися з державного бюджету не будуть). У 4 навчальних закладах району прогнозована кількість учнів на наступний рік становить менше 20-25 учнів, у ряді шкіл кількість учнів менше 30. Враховуючи можливий рух учнів, прогнозувати, що контингент учнів на 1 вересня становитиме 25 і більше неможливо.

Під час засідання звернули увагу, що середня наповнюваність класів по району – 11,7, а в даних закладах становить 2 - 2,5, фактичні видатки на одного учня у 2015 році в малочисельних школах перевищено в 3 рази.

Активно обговорювалися питання працевлаштування педагогічних працівників, збереження майна навчальних закладів, підвозу учнів.

Голова координаційної ради Денис Росовський, ознайомив із орієнтовним обсягом фінансування з районного та обласного бюджетів закупівлі автобуса та роботою райдержадміністрації по залученню спонсорських коштів на придбання другого автобуса. Він також звернув увагу на актуальність підвозу учнів саме до опорних закладів, оскільки в районі продовжується робота по створенню об’єднаних територіальних громад.

За результатами засідання прийнято ряд рішень: тримати на постійному контролі кількість учнів в мало чисельних школах, вивчити можливості працевлаштування вчителів, в разі якщо реорганізація супроводжується скороченням штату, внесення змін до існуючих маршрутів шкільних автобусів, продовжувати роботу щодо придбання 2 нових автобусів, проводити роз’яснювальну роботу з батьками, громадськістю щодо оптимізації мережі навчальних закладів, винести на розгляд постійної комісії районної ради з гуманітарних питань, охорони здоров’я, сім’ї, молоді, спорту та туризму питання про реорганізацію Обичівської, Рудівської ЗОШ І-ІІ ст. та ліквідацію Жовтневої та Переволочнянської ЗОШ І-ІІ ст.

За інформацією відділу освіти райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/