back

08 квітня 2016

Нарада по організації проведення комплексу весняно-польових робіт

08 квітня заступник голови райдержадміністрації Володимир Бобошко провів нараду з питань організації проведення комплексу весняно-польових робіт, застосування новітніх наукових розробок і технологій підприємствами сільськогосподарської галузі за участю заступника директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Олега Крапивного.

У роботі наради взяли участь начальник управління агропромислового розвитку Прилуцької райдержадміністрації Микола Даниленко, заступник директора Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва, кандидат сільськогосподарських наук Сергій Козар, завідувач лабораторії землеробства та насінництва, кандидат сільськогосподарських наук Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва Володимир Бардаков, страховий експерт з охорони праці відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування професійних захворювань України Володимир Панов, головний державний інспектор з охорони праці відділу в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці в Чернігівській області Григорій Пух, запрошені керівники, спеціалісти сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств.

Новопризначений начальник управління агропромислового розвитку Прилуцької райдержадміністрації Микола Даниленко проінформував присутніх про проведення комплексу весняно-польових робіт, наголосивши на невідкладних завданнях і проблемах у рослинництві та тваринництві. Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Олег Крапивний у своєму виступі акцентував увагу на ефективному проведенні весняно-польових робіт у області та аспектах кормозаготівлі.

Продовжив нараду заступник директора Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України Сергій Козар, який розповів присутнім про застосування мікробних препаратів в сучасних аграрних технологіях.

Завідувач лабораторії землеробства та насінництва Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва, кандидат сільськогосподарських наук Володимир Бардаков інформував про особливості догляду за озимими культурами, посівної компанії поточного року та охарактеризував конкурентоспроможне насіння ярих культур.

Страховий експерт з охорони праці відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування професійних захворювань України Володимир Панов проаналізував стан виробничого травматизму та контролю за дотриманням працівниками вимог охорони праці.

Особливу увагу було приділено питанню охорони праці під час проведення весняно-польових робіт, про що доповів головний державний інспектор з охорони праці відділу в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері Управління Держпраці в Чернігівській області Григорій Пух.

Підбив підсумки наради заступник голови районної державної адміністрації Володимир Бобошко, який наголосив на важливості якісного використання грунтів, агрохімічної паспортизації земель сільськогосподарського призначення, на задачах по успішному і своєчасному проведенні весняно-посівної компанії та дотримання вимог охорони праці під час весняно-польових робіт.

За інформацією управлінння агропромислового комплексу райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/