back

22 квітня 2016

В райдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи

22 квітня голова райдержадміністрації Валентина Ковтун та голова районної ради Василь Малик з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи провели засідання «круглого столу» з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС, представниками громадських організацій «чорнобильців», представниками органів виконавчої влади та служб, метою якого було виявлення соціальних проблем та вжиття заходів щодо їх вирішення.

«26 квітня виповнюється 30 років відтоді, коли Україна зазнала найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. І вже багато років всі ми відчуваємо її вплив. Тому і сьогодні, особливо важливим залишається турбота про людей, які постраждали. І, в першу чергу, це - ліквідатори», - промовила голова райдержадміністрації Валентина Ковтун.

Звертаючись до учасників зустрічі, Валентина Ковтун зазначила: «За минулі роки державна політика щодо підтримки усіх категорій постраждалих була неповністю реалізована, а тому я вдячна лідерам організацій за небайдужість, за турботу про своїх членів, поділяю прагнення усіх потерпілих отримати моральну й матеріальну компенсацію за свій внесок у подолання наслідків аварії. Ми, як представники районної влади, обіцяємо, що спільно ми будемо працювати, щоб забезпечити гідний рівень життя тим, хто заслужив це своїм внеском у ліквідацію наслідків глобальної катастрофи.»

Керівники району подякували ліквідаторам за внесок у приборкання мирного атома, побажали усім здоров’я, розуміння, оптимізму й упевненості, що все у нас буде добре.

В ході спілкування питання, які обговорювалися, в більшій мірі стосувалися призупинення виплат пенсій призначених за рішеннями судів, та недостатнього фінансування стаціонарного лікування чорнобильців.

Також порушувалися питання щодо присвоєння чергового звання ліквідаторам до 30-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС та надання земельних ділянок у користування і приватну власність для ведення особистого селянського господарства.

Під час проведення заходу центральною районною бібліотекою у малій залі райдержадміністрації організовано викладку літератури, на сторінках якої відображені реалії аварії на Чорнобильській АЕС.

За інформацією управління соціального захисту населення райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/