back

25 квітня 2016

Перший районний фестиваль «Великоднє сяйво»

25 квітня в приміщенні Дідовецького районного будинку культури відбулося відкриття I районного фестивалю – конкурсу декоративно – ужиткового мистецтва „ Великоднє сяйво” за участі голови райдержадміністрації Валентини Ковтун, голови районної ради Василя Малика, заступників голови райдержадміністрації, керівника апарату райдержадміністрації, співробітників структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради. Мета фестивалю: відродити великодні традиції та звичаї на Прилуччині, розвивати традиційне писанкарство та сучасні види декоративно-прикладного мистецтва.

Будинок культури гостинно відчинив свої двері для всіх, хто цінує та береже традиції і звичаї свого народу.

Писанки, крашанки, мальованки, дряпанки, вишивка хрестиком і бісером, робота з тіста, дерева, паперу, нитки і стрічок, будуть дарувати оточуючим радість від зустрічі з прекрасним протягом 10 днів.

Учасники фестивалю, найменшому з яких виповнилося тільки 7 років, найстаршій - 78, по- своєму проявили неймовірну Пасхальну радість у своїх роботах, вкладаючи в кожну з них теплоту і любов.

Завершить свою роботу фестиваль 6 травня виставкою Пасхальних кулічів від кращих коровайниць району.

Конкурсанти представили свої роботи у чотирьох номінаціях – „ Традиційна писанка”, „ Сучасна писанка”, „ Авторська писанка” та „ Пасхальний куліч”.

Визначити переможців фестивалю допоможе поважне журі – професіонали своєї справи:

- Художник, депутат Прилуцької районної ради Олег Миколайович Чучупа.

- Вчитель образотворчого мистецтва смт. Линовиця, керівник гуртка” Художня школа” районного будинку школяра Раїса Василівна Лябах.

- Місцева майстриня Лідія Трохимівна Мазур.

За інформацією відділу культури, туризму і релігій райдержадміністрації

https://legalaid.gov.ua/